07 / 05 / 2024

Ekmeğe zam! Bir yılda yüzde 150 zamlanan ekmek 5 TL'ye satılacak! İşte 20 Haziran 2022 ekmek güncel fiyat listesi!

Ekmeğe zam! Bir yılda yüzde 150 zamlanan ekmek 5 TL'ye satılacak! İşte 20 Haziran 2022 ekmek güncel fiyat listesi!

Ekmek fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmek 5 TL'den satışa çıkacak. Peki ekmek fiyatları neden artıyor? Güncel ekmek fiyatları ne kadar? İşte 20 Haziran 2022 ekmek fiyat listesi...



Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin yaptığı açıklamada, "Resmi tarifenin üzerinde satış yapmak tabii ki doğru değil ama mevcut satış fiyatlarıyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor" diye belirtti.

Ekmeğe zam! Bir yılda yüzde 150 zamlanan ekmek 5 TL ye satılacak! İşte 20 Haziran 2022 ekmek güncel fiyat listesi!

EKMEĞE BİR YILDA YÜZDE 150 ZAM

İstanbul’da 210 gram ekmeğin 4 TL'den satılması bile daha resmi onay almadı. Temmuz'da resmi tarifenin çıkması beklenirken, bu olmadan ekmek yeni bir gayriresmi zamla 5 TL'ye çıkmış olacak.

Fırıncılar ise bu zamları 14 bin liralık cezai yaptırımı göze alarak yaptığını söylüyor.

Şu anki resmi tarifeye göre ekmeğin kilosu 14,3 lira iken, yarın yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 TL'yi aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.

Ekmeğe zam! Bir yılda yüzde 150 zamlanan ekmek 5 TL ye satılacak! İşte 20 Haziran 2022 ekmek güncel fiyat listesi!

RESMİ TARİFE TEMMUZ AYINDA GELECEK

Erdoğan Çetin, "210 gram ekmeğin 4 TL'ye çıkmasını onaylayan resmi tarife temmuzda çıkınca, 250 gram ekmeğin 5 liradan satılması resmi olarak da mümkün olacak" dedi.
"Fırıncı ekmeğe zam talep ediyor ama bu talep onaylanana kadar maliyetler yine artıyor ve bizim talep ettiğimiz fiyat düşük kalıyor" diye konuşan Çetin, "Geçen sene 130 liraya aldığımız unun bu yıl 550 liraya çıkacağını söyleseler ya da akaryakıtın 30 liraya çıkacağını söyleseler, inanmazdım" diye açıkladı.

Mevcut maaşlarla çalıştıracak personel de bulamadıklarını da kaydeden Çetin, personel bulmadığı, maliyetlerin geldiği seviyeden dolayı un alamadığı ve kazanç sağlayamadığı için fırınların birer birer kapandığını ifade etti. Peki ekmek fiyatları geçen sene ne kadardı? Ekmek fiyatları artmaya devam edecek mi? İstanbul güncel ekmek fiytaları ne kadar? İşte detaylar...


Geri Dön