17 / 06 / 2024

Ekonominin ünlü isminden yatırımcılara kritik uyarı! Yaz aylarına dikkat!

Ekonominin ünlü isminden yatırımcılara kritik uyarı! Yaz aylarına dikkat!

Türkiye'de seçimlerin neticelenmesiyle piyasalarda hareketlilik yaşandı. Bugünden itibaren çıkışa geçen dolar, euro ve altına dair uzman isimlerden açıklamalar yapılmaya başladı. Finans uzmanı İslam Memiş aracılığı ile gelen açıklama ile altın ücretlerine dair tahminler yapıldı.



FİNANS UZMANINDAN ALTIN TAHMİNİ

Finans uzmanı İslam Memiş gram altın ücretlerine dair değerlendirmeler yaptı. Seçimlerde ilk tur rakamların 1520 olduğunu, sonrasında ise 1392 oranlarından kapanış yaptığını belirtti. Cumartesi gününden itibaren 1420 oranlarına eriştiğini açıklayarak alım yapanların zarar ettiğine dikkat çekti.

Gram altn ücretindeki geri çekilmeler neticesinde 1354 oranına kadar gerilediğini söyleyerek, tahminlerine göre 1350 TL'nin altında rakam olmadığını ifade etti. Yaz aylarında altın ücretlerinin 1550 TL'ye kadar çıkacağını açıkladı.

Elinde altın bulunduran vatandaşlara ikazlar yaptı. Aceleci olmayanların kazanacağını söyleyerek, satış yapanların yerine koyamadığını ilan etti. Fiziki tarafta işlem yapan yatırımcıların heyecan yapmamasını yaz aylarında 1550 TL oranlarına çıkışını görüleceği tahmininde bulundu.

 Ekonominin ünlü isminden yatırımcılara kritik uyarı! Yaz aylarına dikkat!

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR DEĞERLENDİRMESİ

Dolar kuruna has yorumlar yapan finans uzmanı İslam Memiş, "Elinde dolar bulunduran için dolar için son çıkış, dikkat edin, karşısındaki bütün yatırım enstrumanları ucuz demiştim. Elinde dolar bulunduranlar aman dikkat! Euro, sterlin, altın, gümüş ucuz. Doları artık terk eden bir dünya topluluğu karşımıza çıkıyor artık. 3 aylık bir tatil rehaveti inecek. Tatil modunda, o piyasalarda ciddi kayış kopması olacak.” sözlerine yer verdi.


Geri Dön