01 / 05 / 2024

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan korkunç iddia: "4 büyük kriz kapıda"

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan korkunç iddia:

Deneyimli ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



FED'in faiz kararı artırımı sonrası döviz kuru ve altın fiyatları yükselişini devam ettirdi.

Ekonomist Atilla Yeşilada da kişisel YouTube hesabından gündeme ilişkin dikkat çeken analizler yaptı.

Enflasyonun önümüzdeki kış ayında üç hanelerle tanışacağını savunan Yeşilada, gıda enflasyonunun ise yüzde 150'leri aşacağını, bunun da sosyolojik sorunları beraberinde getireceğini söyledi.

Ekonomist Atilla Yeşilada dan korkunç iddia: "4 büyük kriz kapıda"

"ÖNLEMLER BİR İŞE YARAMADI"

“Önümüzdeki yıl temmuz ayına kadar Türkiye'nin cari açığı 40 milyar dolar civarında olacak” diyen Yeşilada, “Muhtemelen vadesi gelen dış borçların bir kısmı da yenilenmeyecek. BDDK'nın mevduat kredi verilerine bakarsanız, hem bireyselin hem kurumsalın dövize döndüğünü görüyoruz. Yani önlemlerin hiçbiri işe yaramadı” diye konuştu. Yeşilada, süreç böyle devam ederse Merkez Bankası'nın elinde bulunan yaklaşık 30 milyar dolarlık kısıtlı dövizin eriyeceğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön