05 / 05 / 2024

Ekonomist Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı: ''Bu rakam olunca göreceğim sizi''

Ekonomist Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı: ''Bu rakam olunca göreceğim sizi''

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru tahminlerine devam ediyor. Bugün bir yenisini eklediği yorumlarda dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı.



Ekonomist Selçuk Geçer, twitter hesabından yaptığı paulaşımda "MB faizi 100 baz indirirse şenliği izleyin" diyerek dün Merkez Bankası'nın aldığı 100 baz puanlık faiz indirimi kararını önceden tahmin etmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını dün açıkladı.  Milyonların merkala beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kritik faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 13 seviyesinden yüzde 12'ye indirdi.

Ekonomist Selçuk Geçer dolar için şaşırtan yeni rakamı açıkladı: Bu rakam olunca göreceğim sizi

Karar sonrasında dolar kuru 20 Aralık 2021 yılındna önceki rekor seviyesini geçerek yeni rekora imza attı. Dolar kuru dğn 18,40 TL seviyesibni geçerek zirveye yerleşti. Dolar endeksi ise 111 dolar bandını gelçerek 20 yıl aradan sonra rekor kırdı. Öte yandan dolar euro karşısında değerini katladı ve euro dolar paritesi 0,98 seviyelerine kadar gerilerken bugün euro dolar paritesi 20 yıl aradan sonra ilk defa 0,97 seviyesine kadar düştü.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön