27 / 04 / 2024

Ekonomist Tunç Satıroğlu yatırımcıları uyardı! Garanti yatırım yapmak isteyen gayrimenkulü seçer!

Ekonomist Tunç Satıroğlu yatırımcıları uyardı! Garanti yatırım yapmak isteyen gayrimenkulü seçer!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu yatırım yapmak isteyenleri uyararak en garanti yatırımın gayrimenkul olduğunu açıkladı.



Yatırımcılar ellerindeki birikmiş paralarını değerlendirmek için hangi yatırım araçlarını tercih edeceklerini araştırıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, bir çok yatırım aracı içerisinden gayrimenkul yatırımının en garanti yatırıma racı olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabı X'ten açıklama yapan Tunç Şatıroğlu, yatırımcılara seslenerek, adım adım yatırım önerilerinde bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tunç Şatıroğlu @TuncSatiroglu
Gayrimenkulde duran veya gayrimenkule girmek isteyen para garanticidir. Alternatif olarak Eurobond gibi döviz cinsi ve vadesine kadar tutulduğunda düşük riskli yatırımı tercih eder. Borsa, kripto vb riskli yatırımları düşünmez. 

Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak cazip değilse CDS'e bakar. CDS yüksekse Eurobond yatırımı caziptir. CDS de düşükse o zaman başka ülkede  dolar cinsi veya dolara endeksli kira getirisi elde edeceği bir yerde gayrimenkul yatırımı yapar. Bu normaldir.


Temettü Avcısı @temettu_hunter: Size göre 5 yıllık CDS 300 puanımız yüksek mi düşük mü eurobond alınabilir seviye mi?

Tunç Şatıroğlu @TuncSatiroglu: Uzun vadeli alınmaz, en fazla 2 yıl vadeye kadar alınabilir.

Kaan Always Right @havadiszamani: Ekonominin temel teoremi riskle getiri arasında bir ilişki olduğunu belirtir. Çeşitli yatırım araçları farklı risk-getiri profillerine sahiptir. Gayrimenkul, Eurobond ve CDS gibi araçların risk toleransına göre tercih edilmesi gereklidir.

Ogeday Sogut @Ogedaysogut: Gayrimenkul piyasamızda uygulanan %25 kira tavanı vb. uygulamalar sonucunda 2023 yılında yaklaşık 2.5mia USD Türk sermayesi Kıbrıs,Dubai, Londra'ya kaçmış durumda ,bunun yanında yabancı da TR'den gayrimenkul alımını yarı yarıya azaltmış durumda.Yani yapılan baskılar ters tepiyor.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Faize para koymak için dolar bozdurulur mu? Ünlü ekonomist dolar -faiz sorusunu cevapladı

Geri Dön