19 / 05 / 2024

Ekonomist Veysel Ulusoy’dan şoke eden iddia! Dolar için hangi operasyonun yapıldığını açıkladı

Ekonomist Veysel Ulusoy’dan şoke eden iddia! Dolar için hangi operasyonun yapıldığını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın GES açıklamasının ardından dolardaki hareketlilikle ilgili Ekonomi Profesörü Veysel Ulusoy’dan gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi.



NELER OLUYOR DEDİRTMEK İÇİN YAPILDI

Geçtiğimiz yıl 20 Aralık’ta benzer bir açıklama sonrasında döviz kurunda oluşan sert düşüş beklentisiyle ilgili konuşan ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, ''Maliye politikasının uygulama noktasında bir yaklaşım bu. Bu durum 20 Aralık gecesi döviz kurundaki düşüşü etkileyen bir amaçla yapılmaya çalışıldı ama tamamen ters tepti. Yine akşam saatlerinde tamamen bir şok yaratıp, ‘neler oluyor’ dedirtmek için yapılan ekonomi dışı yaklaşımlar. Bunun geliri olmayan memleket için geliri varmış gibi yapıyor olması içler acısı bir durum. Ortada ne bir maliye politikası ne de bir para politikası var... Tam anlamıyla söyleyecek olursak haber etkisiyle dövizin ateşini düşürmek ve belirli etkiye yaratmaktı, ters tepti. Çünkü Merkez Bankası'nda kredibilite olmadığı için halk inanmıyor'' ifadelerini kullandı.

KİMLER DOLAR ALIM SATIM YAPTI

Konuyla ilgili Gerçek Gündem'e açıklamalar yapan Ulusoy, “Gündüz saatlerinde hem üreticilerin hem de tüketicilerin karar verdiği bir aralık varken bunun akşam yapılması belli bir kesimin elini kolunu bağlamak için yapılmıştır. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'nun bir soruşturma açması gerekir. 16,80 ve 17,25 TL bandında giden dolar kurunda kimlerin alım, satım yaptığını ortaya koyması ve bizlerle paylaşması gerekir. Dolayısıyla halkın finansal olarak elinin kolunun bağlı olduğu bir saatte bunu yapmak ekonomik bir suçtur” şeklinde konuştu.

Ekonomist Veysel Ulusoy’dan şoke eden iddia! Dolar için hangi operasyonun yapıldığını açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 11 Haziran 2022 tarihinde saat 00.25’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,12  Türk Lirası, euro 18,00 Türk Lirası, altının gramı ise 1.029,68 Türk Lirası değerinde.

Dolar rekor kırarken dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash Türkiye’de asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı

Doları yıllar önce bilen ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan herkesin merak ettiği GES ile ilgili kritik açıklama

Kredi kartı kullananlar aman dikkat! Asgari ödeme tutarı değişti. BDDK açıkladı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön