18 / 05 / 2024

Ekonomistler, küresel enflasyonun ne zaman düşeceğini duyurdu! İşte o tarih!

Ekonomistler, küresel enflasyonun ne zaman düşeceğini duyurdu! İşte o tarih!

Dünyanın dört bir yanından ekonomistler şu anda küresel anlamda en büyük sorun olan enflasyonun düşüşü için tarih verdi. İşte ekonomistlerin görüş birliğine vardığı o tarih…



Dünya, tarihi bir dönemden geçiyor. 2020 senesinde başgösteren ve tüm dünyayı büyük bir şoka sokan pandeminin ardından geçtiğimiz yılın şubat ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı, küresel ekonomiyi hallaç pamuğu gibi dağıttı. Dünyanın en büyük ekonomilerinde daha önce uzun yıllardır görülmeyen büyük sarsıntılar meydana geldi. Özellikle savaşın ardından hızla yükselen enerji fiyatları, dünya genelinde büyük bir enflasyon dalgasının yayılmasına neden oldu. Peki dünya bundan ne zaman kurtulacak?

Ekonomistler, küresel enflasyonun ne zaman düşeceğini duyurdu! İşte o tarih!

Pandemi öncesi ekonomilerinde sözü bile edilmeyen enflasyon, şimdilerde dev ülkelerin en büyük derdi.

Peki dünya bu enflasyon belasından ne zaman kurtulacak, taşlar yerine ne zaman oturacak?

İşte bu sorunun yanıtını, dünyanın dört bir yanından konuyla ilgili görüş bildiren ekonomistler verdi.

Enflasyonla ilgili gözlerin çevrildiği en önemli merkezlerden olan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) ve İsviçre Ekonomi Politikası Enstitüsü (KOF), üç ayda bir gerçekleştirilen "Ekonomi Uzmanları Anketi’nin" aralık ayı sonuçlarını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön