01 / 05 / 2024

Ekrem Demirtaş: Kültürpark'a kongre merkezi yapılmalı!

Ekrem Demirtaş: Kültürpark'a kongre merkezi yapılmalı!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ekim ayı Meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültürpark projesi ile ilgili ilk kez konuştu.




İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ekim ayı Meclis toplantısında  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültürpark projesi ile ilgili ilk kez konuştu. Kültürpark'ın kent için son derece önemli olduğunu söyleyen Demirtaş, "Başkan Kocaoğlu projenin etrafında dolaşıyor ama tam açıklamıyor. Kongre Merkezi yapacağım diyemiyor. Biz de malum odaları azdırmayalım diye bugüne kadar sustuk. Ama o odalar, Kültürpark'a yeni bir bina yapılamayacağını söylüyorlar. Tamamen yeşil olsun diyorlar. Yeşili çok istiyorlarsa Kartalkaya'ya gitsinler. Burası Basmane Parkı değil. Kurulma amacı; Atatürk'ün isteği doğrultusunda Türkiye'nin diğer devletlerle ekonomik bağlantısını sağlamak.

Bu nedenle İzmir Enternasyonal Fuarı burada kuruldu. İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti olması için tüm gücümüzle çalışacağız" dedi.

Kültürpark'a yönelik önerilerini de sıralayan Demirtaş, "3 bin kişinin kongre yapabileceği, 300-500 kişilik küçük ve orta boyutta salonların olduğu, katılanların İzmir'deki otelleri, restoranları, çarşıları doldurmasını sağlayacak Kültür ve Kongre Merkezi'ni istiyoruz. Kongreye gelenler tıpkı Barselona'da olduğu gibi dışarı çıksınlar, gezsinler, yemek yesinler, alışveriş yapsınlar. Ne olursa olsun bu kongre merkezi olmalı.

Eğer yapılmazsa biz tepkimizi gösteririz" diye konuştu.

İTO Meclis Üyesi Bilal Doğan da Başkan Demirtaş'ın kongre merkezi yapılması konusundaki talebine destek verdi. Doğan, "Fuar'da İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi yıkılarak yerine küçük bir anfi tiyatro yapılacak.

İsmet İnönü'nün adını taşıyan böyle bir kültür sanat merkezi niye yıkılıyor? Buraya yeni bir İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi yapılmalı.

Atlas Pavyonu gibi alanlar kongre merkezine dönüştürülmeli.

Ama bu konuda Başkan Kocaoğlu'nun Kültürpark'ta kongre merkezine yönelik düşüncesini öğrenemedik" dedi.



Yeni Asır



Geri Dön