15 / 05 / 2024

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.



''KENTSEL DÖNÜŞÜME BÜYÜK TALEP OLDU''

Keleşoğlu, 24 Ocak depreminin ardından Elazığ'daki vatandaşların kentsel dönüşüm projelerine büyük talep gösterdiğini, son depremlerle bu talebin ülke geneline hızlı bir şekilde yayıldığını belirtti.

Depremzede Aynur Coşkun, 3 yıl önceki depremde Abdullah Paşa Mahallesi'ndeki evlerinin ağır hasar gördüğü için yıkıldığını ancak devletin kendilerini  tekrar ev sahibi yaptığını söyledi. 

Yeni evinden çok memnun olduğunu söyleyen Coşkun, "Evimiz yıkıldı ortada kaldık derken evimiz yapıldı, geldik oturduk. Her zaman da dua ediyoruz, Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımızın Allah işini gücünü rast getirirsin, canına sağlık versin." ifadelerini kullandı.

Sürsürü Mahallesi 2. Etap konutları site müdürü Tekin Demirkıran ise 802 konut ve 42 dükkandan oluşan sitelerinin sosyal donatılarıyla tam bir yaşam alanı olduğunu belirtti.

Elazığ daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Kahramanmaraş depremlerinden sonra siteleyi gezerek kontol ettiğini ve bir çizik bile olmadığını söyleyen Demir Kıran şu ifadleeri kullandı: ''Depremlerin ardından site sakinlerimizin bütün akrabaları barınmak için buraya geldiler.

Deprem haftasında sitemiz tıklım tıklımdı. Yaşanılabilir güvenli konutlar, devletimiz var olsun. TOKİ burada gerçekten çok güzel bir iş çıkardı. Çevre mahallelerden bile park alanlarımıza dinlenmeye geliyorlar. Site halkımız, çocuklarımız burada güven içerisinde yürüyüş yapıyorlar, oyun oynuyorlar." dedi.

Adana'da depremzedeler için konut inşaatları devam ediyor!

Nurdağı'nda Depremzedeler İçin Yapılan Köy Evleri Bayramda Teslim Edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi: ''Depremzedelerin Köy Evleri Bayramda Anahtarlarıyla Teslim Edilecek''

Geri Dön