05 / 05 / 2024

Elbise ve ayakkabı almak isteyenler elini çabuk tutsun! Büyük zam geliyor

Elbise ve ayakkabı almak isteyenler elini çabuk tutsun! Büyük zam geliyor

Yeni sezon ile birlikte ayakkabı ve giyim sektöründe fahiş zamlar kapıda.



"BU KIŞ YÜZDE 130 ZAM ŞAŞIRTICI OLMAZ"

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise, halihazırda fiyatlardaki yıllık zam oranlarının yüzde 80’i bulduğunu; kış aylarında yapılacak zamların yıllık bazda yüzde 100’leri aşarak yüzde 130’ları ulaşmasının şaşırtıcı olmayacağını dile getirdi.

Öncel, “Çünkü zor bir dönem. Kur artışına bağlı bir fiyat artışı söz konusu. Emtia ve ham maddede düşüş beklesek de uluslararası enerji maliyetlerindeki artışlar yurt içindeki maliyetlerimizi artırmaya devam edecek. Bu kış da ciddi girdi maliyetleriyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu da nihai ürün fiyatlarına yansıyacaktır” diye konuştu.

YILLIK YÜZDE 30 AZALMA VAR

TGSD Başkanı Ramazan Kaya, hazır giyimde fiyatların son bir yılda ikiye katlandığını, bunun etkisiyle satışlarda yıllık bazda yüzde 10 ila 20 aralığında düşüş yaşadıklarını anlatırken, BMD Başkanı Öncel ise satış adetlerindeki düşüşün haziranda yıllık bazda yüzde 30’lara ulaştığını ifade etti.

Elbise ve ayakkabı almak isteyenler elini çabuk tutsun! Büyük zam geliyor

EDİTÖR NOTU: Bu haber 11 Temmuz 2022 tarihinde saat 01.29’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,28 Türk Lirası, euro 17,59 Türk Lirası, altının gramı ise 967 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve dolarda büyük tufanın ne zaman kopacağını açıkladı! Yatırımcılar dikkat

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer hayırlı olsun dedi! Doların 30 liraya ne zaman yükseleceğini açıkladı

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön