27 / 04 / 2024

Elektriğe kademeli zam planı! Ersan Şen'den 'Haziran enflasyonuna yansıması istenmiyor' iddiası

Elektriğe kademeli zam planı! Ersan Şen'den 'Haziran enflasyonuna yansıması istenmiyor' iddiası

Elektrik üretim ve dağıtımı yapan şirketlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüşerek yüzde 30 zam için kulis yaptıkları iddiası sonrasında ‘Elektriğe yüzde 30 zam geliyor’ haberlerinin perde arkası ortaya çıktı.



Elektrik dağıtım şirketlerinin yüzde zam için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştüğü haberlerinin ardından bakanlık söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Elektriğe zam iddialarına ilişkin açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, zam iddialarının mesnetsiz olduğunu kamuoyunun bu tür haberlere itibar etmemesini istedi.

“1 TEMMUZ’DA YENİ ZAM KAPIDA MI?”

Mustafa Yılmaz’ın açıklamasından sonra son olarak tarifesine 1 Haziran’da zam gelen elektrikte tarife dışı yeni zamlar mı gelecek tartışmaları başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 2018 yılında tarife dönemi dışında elektriğe art arda zamlar yapıldığını anımsattı ve bu yıl da aynısının yaşanabileceğine dikkat çekti. Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e; “Elektrikte tarife döneminden bir ay önce olan 1 Haziran’da zam yapılması, normal tarife dönemi olan 1 Temmuz’da yeni bir zam yapılacağı anlamına mı gelmektedir?” diye sordu.

“ENFLASYONA DAHİL EDİLMEK İSTENMİYOR”

Elektriğe yılın ilk ayında yüzde 150 doğal gaza ise yüzde 120 oranında zam geldi. Tüm bu zamlara rağmen elektrik dağıtım şirketleri artan enerji fiyatları ve düşen Türk lirası nedeniyle zararlarının 20 milyon doları bulduğunu ifade ederek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in kapısını çaldığı gündeme geldi.

 Elektriğe kademeli zam planı! Ersan Şen den Haziran enflasyonuna yansıması istenmiyor iddiası

Elektriğe yeni zam iddialarıyla ilgili Habertük TV’de açıklama yapan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, bakanlığın şirketlerin zam talebini kabul ettiğini zammın Haziran enflasyonuna yansımaması için ötelendiğini açıkladı. Şen, “Bakanlık zammın enflasyon hesabına yansımasını istemiyor zira Haziran’da açıklanacak enflasyon farkı asgari ücretlilere yapılacak ek zamma, emekli maaşları ve memur maaşlarına yansıtılmak zorunda kalınacak” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön