27 / 04 / 2024

Elektriğe yeni zam kapıda mı? Son dakika açıklaması geldi! 

Elektriğe yeni zam kapıda mı? Son dakika açıklaması geldi! 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, elektriğe yakın zamanda zam beklediğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...



Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, elektrik maliyeti ve elektrik zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, enerji maliyetlerindeki ölçüsüz yükselişin, alım gücü sorunlarının yanı sıra gelir düşürücü bir unsur olarak da ekonomiyi etkilediğini dile getirdi. 

Mahir Ulutaş, söz konusu açıklamasında "Döviz kuru ve enflasyon artışı nedeniyle önümüzdeki günlerde yeniden zam yapılması gerektiği ifade edilmekte" diye konuştu ve elektrik zammına da değindi.

Elektriğe yeni zam kapıda mı? Son dakika açıklaması geldi! 

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın haberine göre; EMO Başkanı Ulutaş, zam ile ilgili olarak "2024’te yapılması beklenen yerel seçimlere yakın tarihlerde zam yapmayı tercih etmeyecekleri için önümüzdeki aylarda zam yapmak isteyebilirler" değerlendirmesinde bulundu. 

Ulutaş, bir hanenin aylık elektrik faturası ortalamasına ilişkin hesaplama da yatpı ve "EMO hesaplamalarında, 4 kişilik bir ailenin asgari yaşam standartları için aylık 230 kWh’lik enerji tüketeceği varsayılıyor" açıklamasında bulundu. 

Ulutaş, dört kişilik ailenin asgari elektrik faturasının 2017 Ağustos'taki 95 TL’lik seviyeden, bu yılın aynı ayında 345 liraya yükseldiğinin altını çizdi. 

Elektrik faturasının yükünün gittikçe arttığını dile getiren EMO Başkanı Ulutaş, "Elektriğe Ağustos 2019’da yüzde 23, 2020’de yüzde 14.9, 2021’de ise yüzde 28.9’luk zam yapıldı. Ağustos 2022’de ise artış oranı yüzde 57.9’a ulaştı" şeklinde konuştu. 

Ulutaş, genel seçimlerin gerçekleştirildiği bu yıl ise artış oranının yüzde 3.9 ile minimumda tutulduğuna vurgu yaptı. 

Elektriğe yeni zam kapıda mı? Son dakika açıklaması geldi! 

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, elektriğe zam beklentisine ilişkin açıklamasında da "Salgın sonrası dünya genelinde enerji maliyetlerindeki geçici dalgalanmanın tetiklediği zam dalgası, ülkemizin içinde bulunduğu kırılgan ekonomik koşullar nedeniyle bir tsunamiye dönüştü. Ne yazık ki ülkemizde maliyetler azalırken dağıtım bedelleri artırılarak fiyatların sabit tutulduğu, maliyet artışlarının ise faturalara yansıtıldığı bir enerji ekonomisi oluştu" ifadelerine yer verdi ve döviz kuru ve enflasyondaki artış sebebiyle gelecek günlerde yeniden zam yapılması gerektiğinin ifade edildiğini söyledi. 

2024 yılında yapılması beklenen yerel seçimlere yakın tarihlerde zam yapılmasının tercih edilmeyeceğini aktaran Mahir Ulutaş, bu nedenle gelecek aylarda zam yapılmak istenebileceğini aktardı. 

Ulutaş, halkın içinde bulunduğu ekonomik şartların ağırlaştığını da ifade ederek, açıklamasını "2021’de elektrik faturası desteği verilen haneler 1.8 milyondu. 2022’de bu 3 milyon 690 bin 582 haneye fırladı" diyerek tamamladı. 

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

İstanbul'da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

ZAM geldi: 2023 Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı ne kadar oldu? 

Geri Dön