29 / 04 / 2024

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.



Elektrik fiyatlarının yükselmesinde, üretim için kullanılan doğalgazın maliyetindeki artış da etkili oluyor.

ZAMLAR TÜRKİYE’YE DE YANSIR MI?

Avrupa’daki zamların Türkiye’yi ne derece etkileyip etkilemeyeceği henüz bilinmezken, Türkiye’de elektrik piyasası 2022 başından bu yana peş peşe gelen zamlarla tavan yaptı.

Onun dışında iktidarın uygulamaya soktuğu kademeli elektrik faturası sistemi de elektrik faturalarını bir hayli kabartırken vatandaşı da içinden çıkılmaz bir hal içine soktu.

Spot piyasada bir megavat saat elektriğin fiyatı en yüksek 3 bin 750 lira iken en düşük bin 999 lira 98 kuruş olarak tespit edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön