09 / 05 / 2024

Elektrik faturaları için destek başladı! Dikkat en az 103 TL...

Elektrik faturaları için destek başladı! Dikkat en az 103 TL...

Elektrik faturaları için devlet destek sunuyor. Dar gelirli vatandaşlar talep etmesi halinde fatura desteğinden faydalanabilecek. Ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleştiriliyor. 2 kişilik aile için ödeme tutarı 103 TL oldu...



2022 ile beraber doğalgaza yüzde 25, elektriğe ise yüzde 50 zam yapıldı. Elektrikte 150 kilovatsaati aşan kullanımlarda ise yüzde 125 zam getirildi. Fakat ihtiyaç sahibi vatandaşlara fatura desteği sunuluyor. 

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara, kronik hastalığı olanlara sosyal yardım paketleri veriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kabine toplantısında elektrik desteğinin kapsamını genişlettirdiklerine ilişkin bir müjde açıklamıştı. Bu çerçevede kronik hastalığı sebebiyle tıbbi cihaz kullanan, maddi imkânı yeterli olmayan vatandaşların elektrik erişiminde sıkıntı yaşamalarına engel olacak destek programını duyurdu. 50.4 milyon TL'lik ek kaynakla 20 bin hane daha elektrik desteğine dahil edildi. Geçtiğimiz sene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenli sosyal destek alan hanelere 2,3 milyar TL'lik bir destekte bulunulmuştu.

Elektrik faturaları için destek başladı! Dikkat en az 103 TL...

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NEDİR?

Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanması için hazırlanmış bir destek türü olarak belirtiliyor. Elektrik tüketim desteğinden faydalanabilen kişiler, PTT başvurularını banka şubeleri aracalığıyla gerçekleştirebilir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön