18 / 05 / 2024

Elektrik faturaları için şok karar geldi! Bunu yapan 206 lira alacak!

Elektrik faturaları için şok karar geldi! Bunu yapan 206 lira alacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturaları ile ilgili müjde geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



220 MİLYON LİRA VERİLDİ

Faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için kış mevsiminde toplam olarak 220 milyon lira yardım yapıldığını kaydeden Bakan Derya Yanık, “Vatandaşlarımızın kış aylarındaki ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik verdik. Bu kapsamda ilk etapta 220 milyon TL’yi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktardık” şeklinde konuştu.

 Elektrik faturaları için şok karar geldi! Bunu yapan 206 lira alacak!

143 MİLYON TL ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Yaptığı açıklamada 143 milyon lira Elektrik Tüketim Desteği verdiklerini dile getiren Bakan Derya Yanık, yapılacak yardımın 2022 yılında 206 liraya yükseltildiğini dile getirdi. 2021 yılında hanedeki birey sayısına göre 137,33 lira olarak verilen yardımın 2022'de artırıldığını kaydeden Bakan Yanık, destek almak isteyen vatandaşların kimlik ve elektrik faturası ile PTT’ye başvuru yapabileceklerini bildirdi. Elektrik faturaları ile ilgili olarak destek almak isteyen ancak kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar, başvurularını evden çıkmadan online şekilde gerçekleştirebilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön