24 / 07 / 2024

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yüzde 80 artış! İşte detaylar!

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yüzde 80 artış! İşte detaylar!

Elektrik ve doğal gazdan oluşan enerji fiyatı üst sınırını yıllık yüzde 80 artış yaşadı. İşte haberin detayları!




İngiltere enerji piyasası düzenleme kurulu, bugün yaptığı açıklamada elektrik ve doğal gazdan oluşan enerji fiyatı üst sınırını yıllık yüzde 80 artışla yükselttiğini duyurdu. Ofgem yaptığı basın açıklamasında “Artış, dünyanın Covid salgınından kurtulması ile birlikte yükselmeye başlayan ve Rusya'nın yavaş yavaş Avrupa'ya gaz tedarikini kesmesi ile birlikte rekor seviyelere yükselen küresel toptan gaz fiyatlarındaki süren artış yansıtıyor” şeklinde açıklama yapıldı. Elektrik ve doğal gazdan oluşan enerji tavan fiyatının 3.549 pounda çekilmesi 24 milyon kişiyi, yani nüfusun yaklaşık yüzde 85'ini etkileyecektir.

GAZ PİYASASI FİYATLARININ 2023 YILINA KADAR KÖTÜLEŞECEK!

Ülkede enerji satışından elde edilen karın az olacağı vurgulanırken bazı küresel enerji üreticilerinin aksine, çoğu yerli tedarikçinin hali hazırda kar etmediğinin altı çizildi. Ofgem piyasaların çok dalgalı olmasından dolayı Ocak 2023 için fiyat öngörüsünde bulunmadıklarını ancak kışın gaz piyasası fiyatlarının 2023 yılına kadar daha da kötüleşeceğini vurguladı.

“AVRUPA’YA GAZ TEDARİKİNİ YAVAŞ VE KASITLI OLARAK KAPATTILAR”

Enerji fiyatlarının Rusya’nın agresif eylemleri ile rekor seviyelere ulaştığını söyleyen Ofgem’in CEO’su Jonathan Brearley, “Evlerimize, iş yerlerimize ve daha geniş ekonomiye zarar vererek Avrupa'ya gaz tedarikini yavaş ve kasıtlı olarak kapatıldı. Ofgem'in bu maliyet artışlarını tavan fiyatlara yansıtmaktan başka seçeneği kalmadı” diye konuştu. Bir sonraki tavan fiyatının da Ocak 2023 yılında yapılacak.

PlayStation tutkunları merakla bunu bekliyordu! Sony’den PlayStation 5 duyurusu geldi!

Türkiye cep telefonu imalatındaki başarısını ortaya koydu! İşte detaylar!

Dizel araçlar kullanmak akıl kârı değil! Artık farklı bir çağ geliyor! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön