27 / 04 / 2024

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yolda! Faturalar katlanacak!

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yolda! Faturalar katlanacak!

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yapılacağı gündeme geldi. Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte ayrıntılar...



Benzin ve motorin fiyatlarına peş peşe yapılan zamların ardından, şimdi de gündeme elektrik ve doğalgaz faturaları geldi. 

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, kaleme aldığı yazısında, vatandaşların alım gücünün düşmesine rağmen zamların peş peşe geldiğini aktardı. 

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yolda! Faturalar katlanacak!

ZAMLAR GELECEK HAFTA AÇIKLANACAK

Olcay Aydilek, 1 Ekim’den geçerli yeni elektrik ve doğalgaz tarifesinde olası zam konusunu taşıdığı köşesinde, Gelecek hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik, BOTAŞ'ın da doğalgaz tarifeleri konusunda karar alacağına dikkat çekti. 

Aydilek, söz konusu yazısında, yine zamların da gelecek hafta EPDK ve BOTAŞ tarafından kamuoyuna duyurulacağını belirtti. 

Elektrik ve doğalgaza çift haneli zam yolda! Faturalar katlanacak!

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ÇİFT HANELİ ZAM 

"Sektöre göre, gerek elektrik gerekse de doğalgazda belli bir miktar zamma gereksinim var. Elektrik şirketleri, enerji yönetimine, yüzde 20-30 aralığında zammın gerekli olduğu mesajını iletiyor" ifadelerine yer veren Aydilek, doğalgaz için de çift haneli zamların konuşulduğuna dikkat çekti. 

Aydilek, elektrik ve doğalgaz fiyatlarının her kesimi doğrudan etkilediğini dile getirdi ve "Konut, ticarethane ve sanayi… On milyonların cebine ve yaşamına dokunuyor" şeklinde konuştu. 

Ayrıca, Halk Tv yazarı Olcay Aydilek, yazısında "EPDK, 21 Eylül Perşembe günü olağan toplantısını yaptı. Kurum, BOTAŞ’a doğalgaz borcu biriken üç şehiriçi dağıtım şirketinin durumunu ele aldı. Toplantıdan, doğalgaz sektöründe dengeleri değiştirecek, taşları yerinden oynatacak bir karar çıktı" gelişmelerini de paylaştı ve ÇORDAŞ, İNGAZ ve ARMADAŞ'a, BOTAŞ'a olan ve bir süredir biriken doğalgaz borçlarını ödemeleri için 26 Eylül Salı'ya kadar süre verdiğine dikkat çekti. 

Ödeme yapılmaması halinde ise üç şirketin yönetimine el konulmasının gündeme gelebileceğini aktaran Aydilek, "Söz konusu şirketlerin, BOTAŞ'a on milyonlarca lira borcu biriktiği ifade ediliyor" açıklamasında bulundu. Aydilek, söz konusu yazısını "BOTAŞ’ın da gaz dağıtım şirketlerinden alacaklarını tahsil etmek için hukuki yollara başvurduğunu belirtelim" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Bakan Uraloğlu'ndan son dakika hızlı tren açıklaması! 52 il hızlı tren hizmeti alacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı! 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı sınav tarihi belli oldu!

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Selçuk Geçer dolar yatırımcılarını son kez uyardı: Dolar taklayı o gün atacak, tam bu kadar olacak! 


Geri Dön