03 / 05 / 2024

Elektrikli araç mı hesaplı, dizel mi? İşte yanıtı

Elektrikli araç mı hesaplı, dizel mi? İşte yanıtı

Yerli elektrikli otomobil Togg'un satışa sunulması, Tesla'nın Türkiye'ye geleceğini açıklaması ve diğer markaların da yeni elektrikli modellerini Türkiye'ye getirmek için gün sayması, tüketicinin karşısına hiç olmadığı kadar çok alternatif yaratıyor. Peki dizel araçlar mı hesaplı yoksa elektrikli ar



Farklı yakıt türüne sahip otomobillerin artması, yeni bir otomobil satın almak isteyenlerin karşısına bundan bir kaç ay öncesine göre daha çok seçenek yaratıyor. Seçeneklerin artması ise soru işaretlerini beraberinde getirmekte.

Öyle ki, geçtiğimiz günlerde yerli elektrikli otomobil Togg satışa sunuldu ve yapılan çekiliş ile otomobilin 2023 yılı içerisinde sahibi olacak 20 bin kişi olarak açıklandı. 

Aynı günlerde ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla da, Türkiye'ye geleceğinin sinyalini verdi.

Diğer markaların da yeni elektrikli modelleri yolda. Tüm bunlar, elektrikli araç pazarının 2023'te hızlı büyüyerek, toplam 40 bin adede yaklaşacağı beklentisini yaratıyor. Böyle bir durumda, elektrikli araç pazar payı da yüzde 1.5 seviyesinden yüzde 5'lere çıkacak.

İşte bu tablo, hem sıfır hem de ikinci el otomobil almak isteyenlerin, eskiden olduğu gibi sadece akaryakıt değil, artık şarj maliyetlerini de düşünmesine yol açıyor. HaberTürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberi...


Geri Dön