15 / 05 / 2024

Elektrikli araçlarla ilgili yeni gelişme! Yasak gelebilir

Elektrikli araçlarla ilgili yeni gelişme! Yasak gelebilir

Avrupa Birliği emisyonu azaltmak için 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçları kaldırıp elektrikli araç kullanımını yüzde 100’e çıkaracağını açıklarken, tüm dünyada yaşanan enerji krizi planları değiştirdi. İşte tüm detaylar...



VİTRİNLER GECE AYDINLATILMAYACAK
Ekonomi Gazetesi’nden Hilal Sarı’nın haberine göre, İsviçre hükümeti mağaza vitrini aydınlatmaları, mobil ısıtıcıların kullanımı veya gece saatlerinde de mağazaların aydınlatılması gibi gereksiz enerji kullanımlarını da kısıtlayabileceğini söylüyor. Hükümetin en karamsar senaryosunda yüzde 30 oranında tasarruf sağlamak için yaklaşık 30 bin şirkete bu konularda direktif verebileceği belirtiliyor.

TELEKOMÜNİKASYON AĞLARINDA KESİNTİ
İngiltere’den Finlandiya’ya Estonya’dan, İsviçre ve İtalya’ya birçok ülkede bazı telekomünikasyon ağlarının kısa süreli olarak kesilebileceği uyarıları da yapıldı. FT’deki habere göre telekomünikasyon operatörleri kesintilerden etkilenmemek için yoğun bir lobi faaliyeti içerisinde.

ATM’LERE ACİL NAKİT İHTİYACINA HAZIRLANDI
Gazın paylaşılması gerektiğine yönelik endişelerin önemli ölçüde azaldığı Almanya’da Merkez Bankası’nın olası bir elektrik kesintisi durumunda ATM’lerin felç olması ihtimaline karşı acil durumlarda kullanılabilecek nakit için ayarlamalar da yaptığı belirtiliyor.


Geri Dön