15 / 05 / 2024

Elektrikli araçlarla ilgili yeni gelişme! Yasak gelebilir

Elektrikli araçlarla ilgili yeni gelişme! Yasak gelebilir

Avrupa Birliği emisyonu azaltmak için 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçları kaldırıp elektrikli araç kullanımını yüzde 100’e çıkaracağını açıklarken, tüm dünyada yaşanan enerji krizi planları değiştirdi. İşte tüm detaylar...



3 SAATLİK GENEL ELEKTRİK KESİNTİLERİ
İngiltere’de de hane halkları ocak ve şubat aylarında hava sıcaklıkları düşerse öğleden sonra 4-7 arasında elektrik kesintileri yapılabileceği öngörülüyor. Ayrıca hava sıcaklıklarının geçtiğimiz günlerde -15C düzeylerine düşmesi sonrası bazı enerji şirketlerinin müşterilerinden tüketimlerini günde 2 saat azaltmaları istenecek. Ulusal elektrik şebekesi bu hafta başında tüketimini azaltan hanelere ödeme de yapılacak bir planı test etti.

GAZA TAVAN FİYATTA ANLAŞAMADILAR
Avrupa Birliği’nin enerji bakanları 2023 kışında gazsız kalmamak için boğuşan birliğin doğal gazda ne düzeyde bir tavan fiyat uygulayacağı konusunda henüz bir uzlaşıya varamadı ve 19 Aralık Pazartesi günü yeniden bir araya gelerek bir anlaşmaya varmaya çalışacaklar.

PAKİSTAN’DA SADECE YEMEK VAKİTLERİNDE DOĞAL GAZ VERİLİYOR
Doğal gaz krizi sadece Avrupa’da değil, dünyanın birçok yerinde yaşanıyor ve özellikle düşük gelirli ülkelerde hanehalkları Avrupa’dan çok daha kötü durumda. Pakistan’da ulusal doğal gaz tedarikçisi şirket, hafta başında hanelere sadece belirli öğün saatlerinde doğal gaz tedarik edilebileceğini duyurdu. Haneler günde toplamda 8 saat olmak üzere - sabah, öğle ve akşam - 3 farklı zaman aralığında doğal gazı kesintili olarak kullanabiliyor.


Geri Dön