29 / 04 / 2024

Elektrikli araçlarla ilgili yeni gelişme! Yasak gelebilir

Elektrikli araçlarla ilgili yeni gelişme! Yasak gelebilir

Avrupa Birliği emisyonu azaltmak için 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçları kaldırıp elektrikli araç kullanımını yüzde 100’e çıkaracağını açıklarken, tüm dünyada yaşanan enerji krizi planları değiştirdi. İşte tüm detaylar...



Avrupa Birliği ülkeleri doğal gaz tüketimini yüzde 15 azaltmak konusunda uzlaşmış oldu. Birçok ülkede otellerde ve hanelerde sıcaklıkların en fazla 19 dereceye yükseltilmesi gibi yaygın bazı önlemler aylardır konuşuluyor. Ancak Fransa ve İsviçre gibi bazı Avrupa ülkelerinde “olası” gaz kesintisi durumunda alınacak önlemlere ilişkin hükümetler tarafından yapılan açıklamalar kesintilere yönelik kamuoyu nezdinde endişeleri artırıyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN YASAK GELEBİLİR
Fakat bazı Avrupa ülkeleri doğal gaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü durumlar için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada bulunuyor. Avrupa Birliği, hibrit otomobilleri nesli tükenmekte olan türler listesine alacak ve tamamen elektrikli modellere hızlı ve dramatik bir geçiş sağlayacak iddialı bir hedef olan 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçların satışını sona erdirme planlarını açıklamıştı. Birlik aynı zamanda elektrikli arabalara geçişi kolaylaştırmak için 27 AB üye devletinin araç şarj kapasitesini genişletmesini gerektireceğini belirmişti.

Ekonomi Gazetesi’nden Hilal Sarı’nın haberine göre, Fransa’dan enerji tedariki bulunan İsviçre’nin en kötü senaryo için hazırladığı taslak önlemleri arasında ise elektrikli araçların iş, zaruri alışveriş ve doktor ziyareti gibi mecburi faaliyetler dışında kullanılmaması gibi bir önlem bulunuyor.


Geri Dön