03 / 05 / 2024

Elemeği Project, Amerika ve Avrupa'ya açılıyor!

Elemeği Project, Amerika ve Avrupa'ya açılıyor!

Prada ile Ortadoğu'da iş ortaklığı için görüşmeler yürüten Elemeği Project Solutions, yurtdışı yapılanmasını 2016’da Dubai ve Amerika, 2017’de ise Milano’da açacağı ofislerle sürdürecek.



Prada ile Ortadoğu'da iş ortaklığı için görüşmeler yürüten Elemeği Project Solutions, yurtdışı yapılanmasını 2016’da Dubai ve Amerika, 2017’de ise Milano’da açacağı ofislerle sürdürecek.


Yurtiçinde Bursa ve Eskişehir’den başladığı restorasyon projelerinin ardından otel, restoran, mağaza ve anahtar teslim özel konut projeleri ile sektörde yerini alan Elemeği Project Solutions, yurtdışında da Blvgari, Dior, Tom Ford, Tiffany & Co. gibi dünyaca ünlü markaların mağaza projelerine imza attı. 


Avrupa’nın en büyük AVM’lerinden Vegas Kashirsky AVM’de de imzası bulunan Elemeği; yurtdışı açılımını Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan’da sürdürdü. Bu yıl da Afrika kıtasında Ruanda’da iki proje yürüten şirket, Mekke’de de Park Inn by Radisson projesini üstlendi. Bursa merkezli olup, İstanbul Kanyon’da bulunan ofis ile faaliyetlerini sürdüren Elemeği, 2016’da yurtdışında da yapılanmaya gidecek. İlk adımı Dubai’den atmak isteyen şirket, Los Angeles veya New York’ta ofis kurarak Amerika’ya açılacak. Öte yandan, Suudi bir şirketle proje ortaklığına giderek, Ortadoğu pazarını yakın markaja almaya hazırlanan Elemeği, yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımın öngörüldüğü bu projenin ardından Türkiye’de de yeni bir yapılanmanın kapılarını aralayacak. Şirket ayrıca, Ortadoğu'da işbirliği yapmak için Prada ile de görüşüyor. Elemeği Project Solutions, 2017’de ise Amerikalıların ve İtalyanların aldığı ölçekteki projelere talip olarak, soluğu Milano’da alacak. 


Elemeği Project Solutions Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Mehmet Aksöz, “Yurtdışı yapılanmamızda öncelikli hedefimiz Dubai. Çalıştığımız mimari grupla ortak anlaşma yaparak, onların Dubai’deki ofislerini kullanacağız, biz de İstanbul ofisimizin kullanma hakkını sağlayacağız. Dubai kanalında Katar büyük bir potansiyel. Mart ayına kadar Los Angeles veya New York’ta bir mimarlık ofisi açarak, Amerika’da olacağız. Haziranda showroom kurarak, pazarlama faaliyetlerine başlayacağız” dedi. Yurtdışı yapılanmalarını gelecek yıl da sürdüreceklerinin bilgisini veren Aksöz, “Projelerin birçoğunun sahibi Amerikalı şirketler. Bu projelerin mobilya üretimlerini de İtalyanlar alıyor. Amerika’daki şirketi doğru bir biçimde kurguladığımız takdirde, Amerikalıların ve İtalyanların aldığı ölçekteki projelere talip olacağız. İtalya Milano içinse hedefimiz 2017. Tüm bu yatırımlar için devlet desteği de alacağız. Yurtdışında yalnızca bir showroom açmak 500 bin dolarlık yatırım bedeli gerektiriyor” diye konuştu. Aksöz, Ortadoğu’ya daha yakın olabilmek amacıyla da Suudi Arabistan’dan gelen teklifi değerlendirmeye aldıklarını aktararak, “Suudi bir şirket ile tesis kurmayı planlıyoruz. Proje, yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım gerektiriyor. Türkiye’de de yeni bir yapılanmaya gideceğiz” dedi. 


“Küçük ölçekli bir firma iken yurtdışında pik yaptık” Avrupa’nın en büyük AVM’lerinden Vegas Kashirsky AVM’de de kendi imzalarının bulunduğuna vurgu yapan Mehmet Aksöz, şöyle devam etti: “480 bin metrekarelik AVM’nin yanı sıra tesis içindeki Ginza Sokağı’nın yapımını üstlendik. Bu proje, Tokyo’daki ünlü Ginza Sokağı’nın stilize edilmiş halinin alışveriş merkezi binası içerisine aplike edilmesinden oluşmakta. Avrupa’nın en iyi 10 otelinden biri olan ve Yalta Kırım bölgesinde yer alan Rixos Mriya Resort Hotel’in tüm restoranlarının mobilya üretimi, uygulaması ve proje yönetimini gerçekleştirdik. Türkiye’de küçük ölçekli bir firma iken yurtdışında pik yaptık. Rusya dışında ayrıca Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan proje yaptığımız bölgeler arasında. Şu anda Afrika kıtasında da Summa Holding adına Ruanda’da iki proje yapıyoruz. Projeleri 2016’da bitireceğiz. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Mekke’de yapılan Park Inn by Radisson projesi de bize teslim edildi. Mekke ve Afrika’da otel ve kongre merkezi projelerimiz devam ediyor.” 


Mehmet Aksöz, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekarelik tesiste 400 kişilik ekiple faaliyet gösterdiklerini belirtti.


Çengelköy'de Suudi Prens'e anahtar teslim 3 villa 


Türkiye’de yürüttükleri projelerle cirosal bazda son 3 yılda her yıl bir önceki seneye göre yüzde 100 büyüdüklerini açıklayan Mehmet Aksöz, proje yönetiminin yanı sıra mobilya imalatı da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Aksöz, “Hedeflerimden biri İtalya’ya mobilya ihracatı yapmak. Bu yıl büyümemizi, inşai projelerle destekleyebilirsek, yüzde 50 seviyesine getirebiliriz. Teknoloji ile desteklenen mevcut üretim kapasitesi ile 60 ila 80 milyon TL’lik iş yapabiliyoruz. Yüzde 70 seviyesinde olan yurtdışı projelerimizi yüzde 85’e çıkarmayı hedefliyoruz. Yurtiçinde ise Marriott Hotel, Crowne Plaza, Dosso Dossi Hotel, Radisson Blu Hotel, Hilton, Ramada, Divan, Dedeman, Wyndham Grand, Warwick gibi dünyaca ünlü markaların otellerinde; Eskişehir’deki Tarihi Porsuk Otel ve Bursa’daki Montania Hotel, Polimeks Holding, Rönesans Holding, Dia Holding, Sembol Grup, Summa Holding projelerinde imzamız var. Vakko ve Beymen’in partnerliğini yürüttük. Şekerbank Genel Müdürlük binasının dekorasyon ve mobilya imalatını gerçekleştirdik. Çengelköy’de bir Suudi Prens’in 3 villasının dekorasyonun tamamını yaptık. Bu gibi prestijli projelerle varlığımızı sürdüreceğiz” dedi. Aksöz, yurtiçinde, İstanbul Pendik’te Holiday Inn, EXPO 2016 Antalya’da kule ve sergi alanının mobilya üretimi ve Bursa’da yer alan Hantaş Tekstil Fabrikası projelerini sürdürdüklerini söyledi.



Dünya


Geri Dön