Ekonomi

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Son dakika... Eurosu olanlar bakmadan geçmeyin 

Euro/TL'nin haftanın ikinci işlem günü kaç lira olduğu yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından piyasalarda yakından takip ediliyor. Yatırımcılar elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Euro olanlar bakmadan geçmeyin. Euro bugün yükseli mi, düştü mü? Elimizeeki eurları bozduralım mı? sorularının yanıutları milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor

Euro/TL kuru bugün de piyasalarda yakından takip ediliyor. Euro bugün yükseli mi, düştü mü? Elimizeeki eurları bozduralım mı? sorularının yanıutları milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor.

Öte yandan Euro almak isteyenler bugün euro kaç TL? Bugün euro ne kadar? sorularının yanıtları da araştırılan diğer önemli sorular arasında yer alıyor. Peki euro bugün yükseldi mi düştü mü? İşte son dakika euro kuru 4 Ekim 2022...

EUROSU OLANLAR BAKMADAN GEÇMEYİN...

Euro alıp kenrara atan yatırımcılar euro kurunu anlık olarak yurt içi piyasalarda takip ediyor.

Dün euro kuru Euro/TL, alış fiyatı 18,13 TL, satış fiyatı 18,22 TL seviyesinde güne başladı.

Bugün ise euro kuru alış fiyatı 18,27 TL, satış fiyat ise 18,39 TL seviyesinde güne başladı. Euro kuru bugün yükselişe geçti ve yukarı yönlü hareket ediyor.

Euro dolar paritesi bugün 0,988 seviyesinde işlem görüyor.

 

Geçtiğimiz haftalarda Fed'in fazi kararı ve ardından açıklanan TCMB faiz kararının hemen ardından dolar kurunda zirve seviyeler görüldü. Doların yükselişi euro üzerinde baskıya neden oldu ve euro değer kaybetti. Son günlerde dolarda gevşekliğin görülmesi euro ve altın fiyatlarının yükselmesini sağladı.

Avrupa Merkez Bankası bir sonraki faiz kararında da faizleri tekrar yükselteceğinin sinyallerini verdi. Bu durum euro kurunun bir sonraki faiz artırımı kararından sonra yükselmesini sağlayacak.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyon görünümüne yönelik  risklerin enerji tedarikinde kesintiler olması ihtimali nedeni ile yukarı yönlü olduğunu belirterek, gelecekteki politika kararlarının verilere bağlı olacağını belirtti.

PİYASALARDA BU HAFTA

Yurt içinde bu hafta Borsa İstanbul'da, küresel çapta azalan risk iştahının etkisi ile satıcılı bir seyir gözlemlenecek.

Dün Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) başta olmak üzere, ÜFE ve imalat PMI verileri açıklandı.

Hizmet ÜFE ağustos ayında aylık yüzde 4,89, yıllık yüzde 97,20 artarken, Reel Kesim Güven Endeksi eylül ayında 99,9, aynı dönemde İmalat sanayi kapasite kullanım oranı yüzde 77,4, Dış ticaret açığı ağustos ayında 11,2 milyar dolar ve ekonomik güven endeksi eylül ayında 94,3 oldu.

Euro kuru kaç TL? Euro bugün ne kadar? 3 Ekim 2022 euro/TL kuru

Euroda son dakika! Euronun dolarla kavgası devam ediyor! Elimizdeki Euroları ne yapalım?

Dolar mı, Euro mu, yoksa Sterlin mi? Vatandaşlar bu sorunun yanıtını arıyor