Ekonomi

Elinde 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Kritik gelişme sonrası euro bu kadar oldu

Euro yatırımcıları ve elinde 1 eurosu bile olanların merakla beklediği kritik gelişme perşembe günü gerçekleşti. Kritik gelişmeden sonra euro yükselişe geçti. Peki euro ne kadar oldu?Kritik karar sonrasında euronun ne kadar olduğunu merak edenler euro ne kadar oldu? sorusunun yenıtını eraştırıyor

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Kritik karar sonrasında euronun ne kadar olduğunu merak edenler euro ne kadar oldu? sorusunun yenıtını eraştırıyor. Elinde 1 eurosu bile olanları yakından ilgilendiren kritik karar sonrasın euro yükselişe geçti. Peki euro ne kadar oldu? Hemen bakın...

Avrupa Merkez Bankası perşembe günü saat 15:15'te  faiz kararını açıkladıktan sonra euro kuru yükselişe geçti. Kararın hemen ardından açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda yakın bir zamanda  yükseliş beklediklerini bu nedenle de önden faiz artışlarının devam edeceğini belirtti. Bu kritik değerlendirme euronun yönünün yukarı olacağının sinyallerini verdi. 

Enflasyon oranlarını düşürme konusunda kararlı olan Lagarde, faiz artışlarının arkasının geleceğini belirtti. Tüm bu konuşmalar ve gelişmeler euro kurunda artışı sağladı.

Peki euro bugün ne kadar? Euro kurunda son durum ne? Euro kurunda neler oluyor? Son dakika 10 Eylül 2022 euro kuru...

EURO KURUNDA NELER OLUYOR?

Euro kuru bu yıl içerisinde dolar karşısında yüzde 12 değer kaybederek zayıfladı. Euro dolar paritesi 0,98 seviyesine kadar gerilerken perşembe günü açıklanan  faiz kararının hemen ardından euro gücünü geri topladı ve 1 seviyesinin üzerine yükseldi ve 1,01 seviyesilerine kadar çıktı.

Bu hafta içinde euro dolar paritesinin etkisi ile 18 seviyelerinin altına kadar gerileyen euro bugün karar sonrasında 18,43 seviyesine yükselerek 3 haftanın zirvesini gördü.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın perşembe günü, enflasyon yükselecek ve önden yüklemeli faiz artışına devam edeceğiz açıklaması piyasalarda gelecek toplantı için de 75 baz puanlık faiz artışı  beklentisi oluşturdu.

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizlerini açıkladı ve  ilk kez 75 baz puan artırırken, şahin duruşun enflasyon ile mücadele sonlanana kadar devam edeceği mesajı verildi.

Fed Başkanı Jerome Powell da dünkü konuşmasında enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını açıklayarak, "İş bitene kadar devam etmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

EURO BU KADAR OLDU! HEMEN BAKIN...

Kritik karar sonrasında 18,43 seviyesine kadar yükselen euro tekrar değer kazandı. Hafta sonun ilk gününde euro ne kadar? Euro bugün kaç lira oldu? Euro bugün ne kadar? sorularını merak edenler için euro kuru yurt dışı piyasalarda ne kadar olduğu  açıklandı.

Euro kuru bugün alış fiyatı 18,31 TL, satış fiyatı ise 18,41 TL seviyelerinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise aynı dakikalarda 1,0044 seviyesinde değerleniyor.

Euro tahta geçiyor hazır olun! 3 haftadan sonra bir ilk! Elinde euro olanlar acil bakın7

Altın değil, dolar hiç değil herkes euroyu konuşuyor! Euro resmen uçtu! Hemen bakın

Euro yatırımcıları dikkat! Elinde 1 euro bile varsa hemen baksın! Son dakika gelişmesi...