21 / 05 / 2024

Elinde doları olan herkes buraya! Dolarları bozdurmanın zamanı geldi mi? Her dediği çıkan Selçuk Geçer açıkladı

Elinde doları olan herkes buraya! Dolarları bozdurmanın zamanı geldi mi? Her dediği çıkan Selçuk Geçer açıkladı

Dolar bugün itibarıyla 18 TL bandına geçti. Yatırımcısında soru işaretlerine ve tedirginliklere sebep olan dolar için önümüzdeki günleri hedef alan tavsiyeler ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den geldi. İşte detaylar…



19 LİRAYA HAZIR OLUN

Ekonomist Selçuk Geçeri doların yeni rakamını açıklarken, “Dolarda ise 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 17,80 sonrasına 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek sakın şaşırmayın. Dolar, 27 Aralık'ta 12 TL’ye geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20 - 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci ise beş ay. Beş ay içerisinden 12 TL’den tekrar 17 TL’ye çıktı. 18’i saymıyorum çünkü o 1 - 2 saatlik bir olay. Doları 13 lira ile 14 lirada tutamıyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde. Neden?" ifadelerini kullandı.

DOLARI BOZDURALIM MI

"Dolar bozduralım mı?" sorusunu da yanıt veren Selçuk Geçer, "Dikkatli olun" ifadelerini kullanırken, "Tefeci borçların içine girdik. Korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi" şeklinde cümlelerini bitirdi.

Elinde doları olan herkes buraya! Dolarları bozdurmanın zamanı geldi mi? Her dediği çıkan Selçuk Geçer açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Temmuz 2022 tarihinde saat 09.56’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,97 Türk Lirası, euro 18,24 Türk Lirası, altının gramı ise 1002 Türk Lirası değerinde.

TOGG’u yollarda göreceğimiz tarih belli oldu! Ne zaman TOGG satın almaya başlayabiliriz! Elinizi çabuk tutun

Euro kurunda son dakika! 1 Euro ne kadar? İşte 27 Temmuz 2022 güncel Euro kuru

Dünyada 100 doları buldu, Türkiye’de fiyatlar düştü! İşte 25 Temmuz 2022 demir fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön