19 / 07 / 2024

Elinde euro bulunanları sevinçten şok edecek haber! 2023’ün en yüksek seviyesine yükseldi!

Elinde euro bulunanları sevinçten şok edecek haber! 2023’ün en yüksek seviyesine yükseldi!

Döviz yatırımcıları, doların ne zaman yükseleceğini merak ederken, az önce euro tarafından şok bir haber geldi. Gün içinde yukarı yönle hareketini artıran euro bakın kaç TL’ye yükseldi?




Diğer yandan Türk Lirası'nda yatay seyir bugün 18.78'e yakın seviyeler ile devam ederken, piyasalarda bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıklayacağı veriler yakından takip ediliyor.

TCMB tarafından bugün saat 14.30'da döviz rezervi ve yurtiçi yerleşiklerin haftalık döviz mevduat değişimleri yayımlanacak.

Elinde euro bulunanları sevinçten şok edecek haber! 2023’ün en yüksek seviyesine yükseldi!

SİYASİ HAREKETLER ETKİLİ OLUYOR

Diğer yandan piyasaları en fazla etkileyen unsurların başında ise Haziran ayında yapılacak olan ve erkene çekilmesi beklenen seçimler geliyor. Seçimler öncesinde muhalefetin muhtemel cumhurbaşkanı adaylarının açıklamaları ve hükümetin seçmen davranışını etkileyecek tüm hareketleri piyasalar tarafından çok yakından takip ediliyor.

İŞTE DÖVİZDE SON DURUM

Geçtiğimiz sene yükselişini sürdüren dolar/TL kuru yeni güne yatay başladı. Amerikan Doları, Türk Lirası karşısında 18.78'den işlem görürken, euro kurunda ise geçtiğimiz senenin sonlarına doğru başlayan hareketlilik devam ediyor. Dün gün içinde en yüksek 20,22'yi gören Euro/TL kuru bu sabah saatlerinde 20,26'yı gördü ve böylelikle bu yılın en yüksek seviyesine oturdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön