29 / 04 / 2024

Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk'a hisse satışı soruşturması!

Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk'a hisse satışı soruşturması!

SpaceX ve Tesla CEO'su olan Elon Musk gündemden düşmüyor, bu sefer ünlü CEO Elon Musk kardeşi Kimbal Musk ile birlikte soruşturma altına alındı.



Elon Musk, aktif bir Twitter kullanıcısı ve bu platformu pek çok CEO’dan oldukça değişik olarak kullanıyor. Devamlı olarak şirketi üzerine tartışılacak ya da güncel olaylar yaratan ünlü CEO, son dönemde Amerika Birleşik Devletleri SEC diğer adıyla Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'yla problemler yaşıyor. Elon Musk ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasında oluşan problemler, ilk olarak 2018 yılının Eylül ayında ortaya çıkmıştı. SEC’in Elon Musk’ı yatırım yapacak kişilere yanlış ve yanıltıcı açıklamalarda bulunmakla suçlamasıyla başladı. Musk, bu açıklamaları Twitter'da tweet atarak yapmıştı. Bu kez konunun gündeminde Amerika Birleşik Devletleri’nde menkul kıymetler ve borsaları denetlemekle yükümlü olan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu var. 

LOGcom yazarı Can Tunçer'in aktardığına göre Elon Musk, 6 Kasım 2021 tarihinde Twitter üzerinden takipçilerine CEO'su olduğu Tesla'nın hisseleri yüzde 10’unu satmasını destekleyip desteklemediklerini soran bir anket  düzenledi. Ankete katılanların Twitter kullanıcılarından yüzde 42,1'i hayır cevabını verirken kalan 57,9 kullanıcı evet yanıtını işaretledi. Musk'ın düzenlediği bu anket sonrası Tesla’nın hisseleri yaklaşık olarak yüzde 25 oranında değer kaybı yaşadığı gözlemlendi. 

Elon Musk ve kardeşi Kimbal Musk a hisse satışı soruşturması!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yaşanan bu düşüşün öncesiyle ilgileniyor. Nedeniyse bu Twitter anketi düzenlenmeden önce CEO Musk'ın kardeşi Kimbal Musk'ın elinde bulunan 88.500 hisseyi satmasıydı. Bu hisselerin satışı hisseler yüksekken yapıldığı için SEC'in gözünden kaçmadı.

Türk diline 'içeriden öğrenenlerin ticareti' olarak geçen insider trading kurallarına ters olduğu için yargılanıyor.  Kimbal Musk’ın yapılacak bu Twitter anketinden haberdar olduğu düşünülse de Elon Musk bu iddiaları kabul etmiyor. Böyle bir şeyin olmaması ve henüz kamuya açıklanmamış bilgilerin bu şekilde dışa çıkmaması gerekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde insider trading (içeriden öğrenenlerin ticareti) sürecine oldukça yüksek önem veriliyor ve bu kuralın çiğnenmesi halinde çok büyük yaptırımlar uygulanabiliyor. Elon ve Kimbal Musk bu kuralı çiğnedikleri gerekçesiyle soruşturmaya başlandı, bu soruşturmadan pek karlı çıkacak gibi görünmüyorlar.

Kripto paralarda yükseliş başladı mı?

Tesla Model 3’ün Türkiye fiyat listesi belli oldu! Elektrikli araç isteyen kullanıcıların ilk tercihi olacak!

Elon Musk'ın serveti katlandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön