11 / 05 / 2024

Elon Musk'ın sağ kolu! Dünyanın en büyük servetini yönetiyor

Elon Musk'ın sağ kolu! Dünyanın en büyük servetini yönetiyor

Son zamanlarda yaptığı hamleler ile gündemden düşmeyen Elon Musk'ın gizli sağ kolu Jared Birchall, dünyanın en büyük servetini yönetiyor.



Ancak 47 yaşındaki Birchall, Musk'ın çevresindeki en önemli insanlardan biri. Tesla'nın liderinin aile ofisi Excession'ın ve yeni gelişen kuruluşunun başında ve Musk'ın birçok kişisel girişimini yönetiyor. Birchall'ı tanıyan insanlar, genellikle tartışmalara yol açan kaprisli bir milyarder için esasen tamirci olan yumuşak huylu bir adamı anlatıyor.

Musk'ın serveti milyarlardan on milyarlara ve yüz milyarlarcaya yükseldikçe bu rolün karmaşıklığı da arttı. Son zamanlarda, başlangıçta Musk'ın Tesla'daki hissesine bağlı 12,5 milyar dolarlık rekor bir krediyi içeren karmaşık bir finansman paketiyle Twitter'ı satın alınmasıyla işler daha da karıştı.

44 milyar dolarlık devralma, Musk'ın zaten kayda değer olan profilini yükseltti, ancak aynı zamanda Birchall'a da odaklandı. 

Görüşmeler hakkında bilgisi olan bir kişiye göre, anlaşmayı güvence altına almanın anahtarı olan kredileri sıraya koymak için Wall Street ile etkileşime giren küçük çevrenin bir parçasıydı. Birchall, milyarlarca dolarlık devralmaları düzenleme deneyiminden yoksun olsa da, eski iş  vereni Morgan Stanley'nin yardımıyla bankaların finansmanı sağlamalarına yardımcı oldu.


Geri Dön