17 / 05 / 2024

Elon Musk'tan yeni hamle; Dikkat! Twitter...

Elon Musk'tan yeni hamle; Dikkat! Twitter...

Twitter'ı satın alan Elon Musk'tan yeni bir hamle daha geldi; ücretli kullanıcılar için tweet karakter sayısını 25.000'e yükseltildi. Ücretli Twitter kullanıcıları dilerlerse tek bir tweet'te 25 bin karakter paylaşabilecek. İşte detaylar...



Elon Musk karakter sınırını 90 kat arttırdı

Önceki yönetim döneminde, Twitter karakter sınırını yalnızca bir kez 140'tan 280'e çıkarmıştı ve bu adım kullanıcılar arasında tepkilere yol açmıştı. Ancak Elon Musk, kısa süre içinde karakter sınırını neredeyse 90 kat artırarak 280'den 25.000'e çıkarmış oldu.

Bu yeni değişiklikle birlikte Twitter Blue aboneleri, daha uzun videolar yükleyebilme imkanına da sahip oldu. Geçen Aralık ayında, abonelerin 1080p çözünürlükte 60 dakikalık videolar yüklemelerine izin verilmişti ve geçtiğimiz ay bu süre iki saate çıkarıldı. Ancak, lisanssız müzik kullanımı konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle bu değişiklik müzik yayıncıları arasında tartışmalara yol açtı.

Yeni karakter sınırının genişlemesi, kullanıcıların uzun makaleler veya kısa hikayeler gibi daha büyük içerikleri paylaşabilmesini sağlıyor. Elon Musk, bu hamlesiyle kelimelerin tükenmediğini gösteriyor. Diğer platformlar olan Mastodon (500 karakter) ve Bluesky (300 karakter) ise gönderi başına çok daha düşük limitlere sahip. Bu durum, uzun gönderilerin platformda okunmasının sıkıcı olabileceğini düşündürüyor. Twitter belki de kullanıcılar için okuma deneyimini iyileştirmeyi düşünecektir.

Reeder S19 Pro Max cep telefonu Kurban Bayramı'nın ikinci gününde A101'de satışa çıkıyor; İşte satış fiyatı

Dikkat! Youtube politikası değişti: Bu kurala uymazsanız kanalınız kapanabilir

​​​​​​MediaMarkt'tan bayram fırsatı; Seçili tabletlerde büyük indirim


Geri Dön