28 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce 2 Temmuz'dan itibaren Emekii Sandığı, SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplara yatırılmaya başlandı. Ödemelerin son safhası yarın tamamlanacak.



Hükümetin 2018 yılında 12,5 milyon emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödemeye başladığı emekli bayram ikramiyeleri aradan geçen 4. yılda bin 100 lira olarak hesaplara yatmaya başladı. 2018 yılında asgari ücret 1603 lirayken emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi altında 1000 lira para ödenmişti.

Emekli bayram ikramiyeleri aradan geçen 4 yılda yüzde 10'luk artışla 1100 liraya yükseldi. Asgari ücret ise Temmuz 2022'de yapılan yüzde 30'luk ara zamla 5 bin 500 liraya yükseldi. Emeklilere asgari ücrete artış endeksli bayram ikramiyesi ödemeleri her sene olması gerekenin çok altında altında kaldı. Eğer emeklilere enflasyona bağlı artan asgari ücret artışıyla paralel zam yapılsaydı 2807 lira ie 3 bin 431 lira arasında ödeme yapılması gerekiyordu. Bu rakamlara bakarak emeklilere her yıl bin 707 lirayla 2 bin 331 lra arasında tutarda eksik ödeme yapıldı.

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesi emeklilere yapılması beklenen zamların son anda iptal edildiğini açıklamş yapılacak her yüz liralık artışı bütçeye ciddi bir yük getirdiğini ifade etmişti. Bakan Bilgin emekli bayram ikramiyelerinin maaş türünden bir şey olmadığını destek ödemesi gibi düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Hükümet bayram ikramiyelerinin bu kapsamda değerlendirdiğinden asgari ücret ya da enflasyona endksli bir artış yapmayı gereksiz görüyor. Emeklilerin yaşam standardı ve alım gücünü artıracak kalıcı bir çalışma yapılacağını açıklayan Vedat Bilgin, hükümetin emeklileri yüksek enflasyon altında ezdirilmemesi hususunun kendi görevleri arasında olduuğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön