01 / 05 / 2024

Emekli bayram ikramiyesine yapılmayan zammın perde arkasındaki isim ortaya çıktı! Zammın ne zaman yapılacağı belli oldu

Emekli bayram ikramiyesine yapılmayan zammın perde arkasındaki isim ortaya çıktı! Zammın ne zaman yapılacağı belli oldu

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayınca gözler 'acaba ne oldu da zam yapılmaktan vazgeçildi' sorusu gündeme geldi. Bakan Vedat Bilgin'in bin 100 liralık ödeme için 'Çok büyük bir rakam kamu bütçesine çıkıyor' demesinin sırrı anlaşıldı.



EMEKLİNİN ZOR GÜNLERİ

Emekliler her yıl kendilerine ödenen bayram ikramiyeleriyle biraz olsun rahat nefes almayı umuyordu ancak beklenen haber hükümet kanadından gelmedi. Emeklilere neden zam yapılmadığı konusuna eğilecek olursak Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarının satır aralarını iyi okumakta fayda var. Vedat Bilgin'in 'Bireyselde bin 100 lira gibi gözükse de bütçeye 25 milyar liralık bir yük çıkıyor. Çok büyük rakam' şeklinde ifade edilen tabloda zammı engeleyen kurumun Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğu ortaya çıktı. 14 milyon emekliye zam yapmayı göze alamayan Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçenin darboğaza girmemesi için emekli bayram ikramiyelerine yapılması düşünülen 400 liralık (toplamda 800 TL) zammı veto etti. 

Emekliye bayram ikramiyesi konusunun bu bayram geçtikten sonra gündeme yeniden geleceği öğrenildi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön