01 / 05 / 2024

Emekli bayram ikramiyesine yapılmayan zammın perde arkasındaki isim ortaya çıktı! Zammın ne zaman yapılacağı belli oldu

Emekli bayram ikramiyesine yapılmayan zammın perde arkasındaki isim ortaya çıktı! Zammın ne zaman yapılacağı belli oldu

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayınca gözler 'acaba ne oldu da zam yapılmaktan vazgeçildi' sorusu gündeme geldi. Bakan Vedat Bilgin'in bin 100 liralık ödeme için 'Çok büyük bir rakam kamu bütçesine çıkıyor' demesinin sırrı anlaşıldı.



GEENL MERKEZE TELEFON YAĞMURU: BARİ 100-150 LİRA ZAM YAPSAYDINIZ

Türkiye gazetesinin haberine göre emekliye bayram ikramiyesi zammı yapılmayınca AK Parti milletvekilleri Ankara'daki genel merkezi telefon yağmuruna tuttu.  Milletvekilleri, “Zor durumda kaldık. Beklenti oluşmuştu. Herkes bayram öncesi Meclis’te bir düzenleme bekliyordu ama olmadı. Sahadaki çalışmalarımız sırasında bu konuda çok talepler vardı. Şimdi vatandaşa karşı biz de sıkıntıya düşeceğiz. Hiç değilse 100-150 lira bir artış yapılabilirdi” değerlendirmesini yaptı. 

100 LİRALIK ARTIŞ BÜTÇEYE 3-5 MİLYAR TL MASRAF DEMEK

Artıştan vazgeçilmesinde Maliye Bakanlığı'nın maliyeti artıracağı ve bütçe dengelerini bozacağı gerekçesiyle yaptığı itirazın etkili olduğu belirtildi. Emeklilere verilen 1.100 liralık ikramiyenin iki bayram için maliyetinin 25 milyar lira olduğu, 100 liralık bir artışta bile maliyetin 3-3,5 milyar artacağı aktarıldı. Kulislerde, hem asgari ücrette hem de emekli maaşı ve ikramiyelerindeki artışın rafa kalkmadığı, önümüzdeki yıl gündeme geleceği konuşuluyor.

Emekli bayram ikramiyesinde kritik 3 gün! Hesaplarınızı önceden kontrol edin

Emekli bayram ikramiyesi zammında son karar açıklandı! TC kimlik numarasıyla 2 günde hesaplara yatacak

Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi tutarı duyanları yerinden fırlattı! 3 bin lira bile olsaydı...

Emekli bayram ikramiyesi haberinde Bakan Vedat Bilgin'in açıklamasındaki gizli sır ortaya çıktı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön