05 / 05 / 2024

Emekli için 'Kök ücret' detayı! Uzman isimden flaş açıklama

Emekli için 'Kök ücret' detayı! Uzman isimden flaş açıklama

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyeleri zam yapılmasının ardından en düşük emekli aylığı 7.500 TL olurken, bayram ikramiyesi 2 bin liraya çıkarıldı. Özellikle EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazanan kişiler yapılan zammın maaşlarına yansıyıp yansımayacağını araştırıyor. İşte merak edilenler...



Emekli maaşlarına ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez enflasyon oranında zam yapılmakta. Emekli aylıklarını çalışılan süre, bağlı bulunulan sosyal güvenlik kurumu ve ödenen prim miktarı belirlemekte. 

Gazetevatan'dan Özlem Atila'nın haberine göre, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşları farklılık yaşanıyor. Ancak prim ödemesi yüksek yapılan çalışanların emekli aylıkları da daha yüksek durumda. Emekli maaş miktarının belirlenmesinde son 3.5 yıl ise en önemli parametrelerden biri oldu. Bu sürede yüksek prim ödeyenlerin emekli maaşları daha yüksek olmakta.

Düşük prim ödemesi yapılan, yaş haddi ile emekli olan kişiler diğer emeklilere göre daha düşük maaş alıyor. Geçtiğimiz sene 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı yapılan düzenleme ile 5.500 lira seviyesine çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli aylığının 7.500 liraya çıkarılacağını açıklamasının ardından, kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön