11 / 05 / 2024

Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Ocak zammı ile en düşük ve en yüksek memur maaşı kaç TL olacak?

Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Ocak zammı ile en düşük ve en yüksek memur maaşı kaç TL olacak?

Emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağı gündemde yer alıyor. İşte Ocak zammı ile en düşük ve en yüksek memur maaşı!



OCAK ZAMMI İLE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte emekli ve memur için oranlar şöyle ortaya çıktı;

6 aylık enflasyon oranı: 42,35, SSK ve Bağ-Kur Temmuz zammı: 42,35, Memur enflasyon farkı: 34,85, Memur toplu sözleşme zammı: 7 ve Memur ve memur emeklisi zam oranı: 41,68 yapılmıştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Temmuz zammı ile en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlenmişti. Böylece Temmuz ayından itibaren Türkiye'de en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak hesaplara yatmaya başladı. Bu rakam 2022 Ocak ayında yüzde 66 rekor artışla 1.500 TL'den 2.500'ye yükseltilmişti. 1.500 TL'den 3.500 TL'ye artış dikkate alındığında en düşük emekli maaşı yüzde 133 zam almış yapılmış oldu.

EMEKLİ VE MEMURLAR 2023 OCAK AYINDA NE KADAR ZAM ALACAK?

Enflasyon oranları sonrası belirlenecek zam miktarı için hesaplamalar yavaş yavaş şekillenmeye başladı. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 72,35 oldu. Merkez Bankası'nın 2022 yılı Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi ile reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerin katılımı ile oluşan 41 katılımcı ile bir sonu elde edildi. TCMB'nin anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,60 oldu. Türkiye'de emekli zammı Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belli olacak.

Aile Bakanlığı ödemelere başladı! Ailelere 7.200 TL ödeme anında ödeniyor! İşte detaylar!

Öğrencilere ödemeler başladı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! İşte detaylar!

Elinde altını olanlar için İslam Memiş’ten gram altın formülü: Benim elimde TL olsaydı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön