16 / 05 / 2024

Emekli maaşı alan on binlerce kişiye müjde! Dul ve yetim maaşlarına ek ödeme!

Emekli maaşı alan on binlerce kişiye müjde! Dul ve yetim maaşlarına ek ödeme!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla, emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılmıştı. Ancak diğer yandan dul ve yetim maaşlarında da oran artışları gerçekleşti. Peki buna göre dul ve yetim maaşı alanlar yeni ödemelerinde ne kadar fark alacak?



Buna göre, Bağ-Kur’dan dul ve yetim aylığı alanlara da yüzde 30 oranında zam yapıldı. Buna göre, en düşük emekli aylığı 5 bin 500 TL ile hesap yapıldığında; yüzde 75 oranında dul aylığı, yetim aylığı alan bir kişi 4 bin 125 TL, yüzde 50 oranında hissesi olan bir kişi 2 bin 750 TL, yüzde 25 hissesi olan bir vatandaş ise 1.375 TL maaş farkı dahil yeni ödeme alacak.

Emekli maaşı alan on binlerce kişiye müjde! Dul ve yetim maaşlarına ek ödeme!

BAĞ-KUR’DAN MAAŞ ALAN DUL VE YETİM EMEKLİ AYLIKLARINA EK ÖDEME

Diğer taraftan, SSK, Bağ-Kur emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlara yüzde 4-5 oranında ek ödeme yapılacak.

Buna göre maaşı 4 bin 066,95 TL'nin altında olan kişiler yüzde 5, üzerinde olanlar ise yüzde 4 ek ödeme alıyor. Söz konusu bu sınır yüzde 30'luk emekli zammı öncesi 3 bin 128 TL olarak uygulanmaktaydı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön