16 / 05 / 2024

Emekli maaşı alan on binlerce kişiye müjde! Dul ve yetim maaşlarına ek ödeme!

Emekli maaşı alan on binlerce kişiye müjde! Dul ve yetim maaşlarına ek ödeme!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla, emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılmıştı. Ancak diğer yandan dul ve yetim maaşlarında da oran artışları gerçekleşti. Peki buna göre dul ve yetim maaşı alanlar yeni ödemelerinde ne kadar fark alacak?



Maaş hesapları 'Kök maaş' üzerinden yapılmakta ve bu rakam en düşük emekli maaşının altında kalırsa tamamlanmakta.

Örnek olarak, geçtiğimiz aralık ayında kök maaşı 3 bin lira olan bir emeklinin maaşı, en düşük aylık emekli maaşı olan 3 bin 500 TL düzeyine tamamlanmaktaydı. Ancak şimdi bu emeklinin maaşı yüzde 30 zamla beraber 3 bin 900 TL'ye yükseldi ve 5.500 TL'ye tamamlanmış olacak.

Bununla birlikte dul ve yetim aylığı alanlar da ek ödeme alacak. Misal olarak, 4 bin 250 TL ile yüzde 75 oranında dul aylığı alan bir vatandaş yüzde 4 ek ödeme alacak ve maaşına 170 TL eklenmiş olacak.

Düzenleme ile emeklilere yapılan ek ödeme her Ocak-Temmuz zam döneminde yeniden belirlenmekte. Ayrıca, Temmuz 2023 döneminde SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ek ödemeleri ise yeniden artacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön