05 / 05 / 2024

Emekli maaşı ve ikramiye alacaklar dikkat! 1 Nisan detayı duyuruldu siz de duyun

Emekli maaşı ve ikramiye alacaklar dikkat! 1 Nisan detayı duyuruldu siz de duyun

Emekli maaşı ve emekli ikramiyesi alan vatandaşları yakından ilgilendiren 1 Nisan detayı açıklandı. Emekli vatandaşların da açıklamayı duyması gerektiği tavsiye edildi.



Sabah’tan Hazal Ateş’in aktardığı habere göre 1 Nisan tarihinden itibaren emeklilere verilen emekli bayram ikramiyesine yüzde 82 zam yapılarak 2 bin TL olarak verilecek. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda toplamda 4 bin lira olmak üzere emeklilere 62.4 milyar lira ikramiye ödenecek.

Aynı zamanda yasa ile birlikte en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Bu tutarın sadece emeklilere değil, EYT kapsamında emekli olanlarla birlikte yetim ve dul vatandaşlar da yararlanabilecek.

BAKAN VEDAT BİLGİN DE AÇIKLAMA YAPTI

Aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasında en düşük 7 bin 500 TL’ye çıkan emekli aylıkları için ödeme tarihini verdi. Bilgin açıklamasında, “2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır” dedi.


Geri Dön