Kent Haberleri

Emekli maaşları erken yatacak mı? Tarih verildi:  Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 

Emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri ile ilgili tarihler verildi. Peki emekli maaşları erken yatacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Milyonlarca emekli, Kurban Bayramına sayılı günler kala, ikramiyelerin ve maaşların ne zaman hesaplara yatacağını merakla araştırıyor. Hükümetin emeklilere Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerini ve maaşlarını yatırması bekleniyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelindi. 

Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli maaşları Kurban Bayramından önce yatacak mı? İşte detaylar...

İKRAMİYE VE MAAŞLAR BU TARİHLERDE YATACAK

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Kurban Bayramı öncesinde 16 milyon emeklinin bayram ikramiyeleri ve maaşları yatırılacak. Konu ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. 

Emeklilerin ikramiye ve maaşlarının 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması öngörülüyor. 

Türkiye'deki emekli sayısının çok fazla olması  sebebiyle bankacılık sisteminde herhangi bir aksaklıkla karşılaşılmaması için ödemeler emeklilerin statülerine göre belirli tarihlere dağıtılacak. 

Bu çerçevede maaş ve ikramiye ödemeleri ilk olarak Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklilerinin hesaplarına yapılacak. Ardından Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarının ödemeleri gerçekleştirilecek. 

KİMLER KAÇ TL İKRAMİYE ALACAK? 

Geçtiğimiz maaş zam döneminde emeklilerin ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam uygulandı. Her iki bayramda verilen bayram ikramiyesi de 2 bin TL'den 3 bin liraya çıkartıldı. 

Geçtiğimiz bayramda 3 bin TL olan ikramiyeler, Kurban Bayramı'nda da yatacak. İkramiyelerin bayram öncesinde hesaplara geçmesi bekleniyor. 

Emekli ikramiyelerinden dul ve yetim maaşı alanlar da maaş hisseleri oranında faydalanacak. Buna göre
yüzde 75 oranında maaş alana 2 bin 250 TL, yüzde 50 oranında maaş alana 1.500 TL, yüzde 25 oranında maaş alanlara 750 TL ödeme gerçekleştirilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında bayram ikramiyeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Işıkhan, "Bayram öncesinde emekli ikramiyelerinin yatırılması noktasında bir takvim süreci işleyecek. Bununla ilgili teknik çalışmalarımızı yapıyoruz. En yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacak. Tabi ki bayramdan önce ikramiyelerin emeklilerimize yansıtılmasına ilişkin çalışmalarımıza hız veriyoruz" ifadelerine yer verdi. 

İstanbul Eyüp'teki bina Mısır'ı aratmıyor! Görenler photoshop zannetti!

Atatürk Havalimanı’nın yanındaki 60 dönümlük dev arazi konut inşaatına açıldı!

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa vergi de yoksulluk da artacak!