29 / 04 / 2024

Emekli maaşlarına 11 TL'lik seyyanen zam resmen Meclis'te! Milyonlarca emekliye şok!

Emekli maaşlarına 11 TL'lik seyyanen zam resmen Meclis'te! Milyonlarca emekliye şok!

Ocak zamlarının belli olmasının ardından emekliler maaşlarının düşük kalmasına sık sık tepki gösteriyor. Emekli maaşlarına 11 TL'lik seyyanen zam resmen Meclis gündemine geldi. İşte detaylar...



Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu’nda resmen kabul edildi. Bunun yanı sıra milyonlarca emekli, Ocak zamlarının belli olmasının ardından maaşların düşük kalmasına tepki göstermişti. 

Emeklileri ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Emekli maaşlarına 11 TL lik seyyanen zam resmen Meclis te! Milyonlarca emekliye şok!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Meral Akşener, asgari ücret ve emekli maaşı ile bayram ikramiyesinin enflasyon karşısında değer kaybettiğine dikkat çekti. 

Emeklilere bayram ikramiyesi uygulamasının ilk defa 2018 yılında kendilerinin baskısıyla başlatıldığının altını çizen Akşener, 2018'de 1000 TL olan bayram ikramiyesinin enflasyonun hızlı artışına rağmen 6 senede yalnızca 2 kez artırıldığını dile getirdi. 

Akşener, emeklilerin bayram ikramiyesinin son olarak yüzde 50 artışla 3 bin TL yapıldığını anımsattı ve "2018'de bir emeklinin bayram ikramiyesi 217 dolara denk geliyordu. Bugün ise artırılmış şekliyle bile 97 dolar ediyor. Yani yarısından bile düşük. O da bayrama kadar dolar yerinde kalırsa. 2018'de emekli bir vatandaş, bayram ikramiyesiyle 25 kilo kıyma alabilirken, bugün 7,5 kilo alabiliyor. Yani üçte birinden bile az kaldı. 2018'de bir emeklinin bayram ikramiyesi, aylık asgari net ücretin yüzde 62,5'ine denk iken bugün ise bu oran, asgari ücretin yüzde 17,5'ine geriledi. Yani beşte birinden bile az" bilgilerini verdi. 

Emekli maaşlarına 11 TL lik seyyanen zam resmen Meclis te! Milyonlarca emekliye şok!

11 BİN TL SEYYANEN ZAM YAPILSIN, İKRAMİYE 7 BİN TL OLSUN

İYİ Parti TBMM grubunun bu kapsamda emekli bayram ikramiyesinin 7 bin TL'ye yükseltilmesini öneren kanun teklifi verdiğine vurgu yapan Meral Akşener, hükümete bir kez daha zam çağrısında bulunduğunu söyledi. 

"Göstermelik zamlar, göstermelik ikramiyeler, göstermelik vaatler yeterli değil. Emeklilerimizi daha fazla enflasyona ezdirmeyin ve gerçek bir adım atın. Mayıs'ta söz verdiğiniz ama sözünüzden dönüp yapmadığınız zammı da hesaba katarak ocak ayı için tüm emekli maaşlarına seyyanen 11 bin TL zam uygulayın" ifadelerini kullanan Akşener, bu şekilde hem en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılacağını, hem de emekli maaşları arasındaki farkın adil şekilde korunacağını belirtti. 

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi komisyondan geçti!

 


 


Geri Dön