29 / 04 / 2024

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

Milyonlarca emeklinin yüzde 25 zamlı maaşını hafta başından itibaren ödenecek. Vatandaşlar da merakla "2022 emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye ne kadar zam yapıldı? En düşük emekli maaşı ne kadar?" sorularının yanıtını arıyor...



AYLIĞIN YÜZDE 4'Ü EK ÖDEME

Emekli aylıklarının yüzde 4'ü ek ödeme ismi altında bütün emeklilerin hesaplarına her ay ödeniyor. Ocak ve Temmuz olmak üzere senede iki kez emekli aylıkları zamlandıkça alınacak ek ödeme tutarları da yükseliyor. Bu ek ödemeler 2006 öncesinde yürürlükte olan vergi iadelerinin karşılığı şeklinde emeklilere veriliyor. Vergi iadesi yerine emeklilere çıplak maaşın yüzde 4'ü kadar ek ödeme sağlanıyor.

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

4121 LİRA ALANA 164 LİRA

Örneğin, geçtiğimiz sene Temmuz'da 3 bin 147 TL alan birinin aylığı Ocak zammıyla beraber 974 TL yükselerek 4121 TL'ye ulaştı. Bu sene için 164 TL'ye çıkan ek zamla hesaba 4 bin 186 TL ödenecek.

Emekli aylığı geçtiğimiz sene 4 bin 509 TL olan kişinin aylığı, bu sene 1395 TL yükselişle Ocak'ta 5 bin 904 TL olurken alacağı ek ödeme de 236 tL'ye yükseldi. Alınacak aylık 6 bin 140 TL'ye yükselecek. Geçtiğimiz sene 1.990 TL aylık alan emekli bu sene 2 bin 500 TL alırken ek ödemesiyle beraber eline geçen maaş 2 bin 600 TL olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön