27 / 04 / 2024

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için barınma sorunu büyüyor! İstanbul'da ev kiralamak hayal mi oldu?

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için barınma sorunu büyüyor! İstanbul'da ev kiralamak hayal mi oldu?

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için artık İstanbul’un merkezi bölgelerinde konut kiralamak daha da zorlaştı. Tapusorcom’un hazırladığı rapora göre, bu üç grup megakentte sadece Arnavutköy ve Çatalca’da konut kirayalayabilecek duruma geldi...



Yükselen enflasyon ve ev fiyatları özellikle “asgari ücretli, emekli ve öğrencilerin” İstanbul’da barınma oranlarını oldukça düşürüyor. Gayrimenkul teknoloji platformu Tapusorcom’un 3 grubun İstanbul’un ilçelerinde bütçelerine uygun kiralık konut bulma olasılığını hesapladığı rapora göre, 3 öğrencinin KYK burslarıyla İstanbul’da kiralık ev bulma ihtimali yüzde 6 olarak belirlendi. 

Emekliler için bu oran İstanbul’da yüzde 13 olarak açıklanırken, asgari ücretlinin konut bulma oranı da yüzde 33’ün altında oldu. 

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için barınma sorunu büyüyor! İstanbul da ev kiralamak hayal mi oldu?

Söz konusu grupların tüm gelirlerini kiraya harcamaları baz alınarak hazırlanan rapor, İstanbul’un 39 ilçesinde gayrimenkul pazarına arz edilen 500 bini aşkın emsal üzerinden hesaplandı. 

Yapılan incelemelere göre; emekli, asgari ücretli ve öğrencilerin İstanbul’da kiralık daire bulma ihtimalinin en yüksek olduğu ilçeler Arnavutköy ve Çatalca olarak belirlendi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön