04 / 05 / 2024

Emekli olmak isteyenlere fırsat! Erken emekli nasıl olunur? İşte erken emeklilik şartları...

Emekli olmak isteyenlere fırsat! Erken emekli nasıl olunur? İşte erken emeklilik şartları...

Yasalara göre emeklilik için sene, prim ve yaş koşulu aranıyor. Fakat, doğum, sağlık, askerlik gibi bazı haller çalışanlara erken emekli olma imkanı tanıyabiliyor. Peki erken emeklilik şartları neler? Erken emekli nasıl olunur? İşte milyonların merak ettiği o soruların yanıtları...



BU MESLEKLERDE ÇALIŞANLARA ERKEN EMEKLİLİK

Sabah'ta yer alan habere göre; ağır işlerde çalışan kişiler, gazeteciler, madenciler, gemi adamları gibi meslekleri sürdürenler; sigortalılık sürelerine belirli oranda gün ilave edilerek ve işe giriş tarihi geriye çekerek erken emekli olabiliyor.

ENGELLİ ÇOCUĞA SAHİP OLAN KİŞİLERE PRİM 

Başkasının bakımına muhtaç olan engelli çocuğa sahip annelerin de 1 Ekim 2008'den sonraki primlerinin dörtte biri toplam primlerine ilave ediliyor. Bu süre yaş koşulundan da düşülüyor. Böylece erken emeklilik imkanı tanınıyor. 

Emekli olmak isteyenlere fırsat! Erken emekli nasıl olunur? İşte erken emeklilik şartları...

ERKEN YAŞLANANA MAAŞ İMKANI

Gerek SSK'dan gerekse Bağ-Kur'dan sigortalı olan kişilerin, Kurum Sağlık Kurulu'nca erken yaşlandığının belirlenmesi durumunda, 55 yaşını tamamlaması ve en az 5 bin 400 günlük priminin olması şartıyla emeklilik aylığı veriliyor. 

Benzin, motorin ve LPG kaç lira? Yeni zam geldi mi? İşte Opet, Petrol Ofisi, Total ve BP 18 Nisan 2022 fiyat listesi... 

Milyonlarca emekli bu müjdeyi bekliyor! Bayram ikramiyeleri 2.500 TL olacak mı? Türkiye Emekliler Derneği'nden açıklama!

Migros'ta ayçiçek yağı kampanyası! Yudum, Orkide ayçiçek yağ fiyatları dip yaptı! İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön