04 / 05 / 2024

Emekli promosyonlarında yeni gelişme! 3500 lira dahil edilecek

Emekli promosyonlarında yeni gelişme! 3500 lira dahil edilecek

Emekli promosyon ödemeleri ile ilgili yeni haberler geliyor. Emekli maaşlarına gelen zam sonrası bankalar tek tek promosyon haberlerini duyuruyor. Açıklanan rakamlara göre promosyon ödemeleri 7 bin 500 liranın üzerine kadar yükseldi.



'EMEKLİLER MAAŞLARINI EN YÜKSEK PROMOSYON VEREN BANKAYA TAŞIYABİLİR'

“Tabi ki... Emekliler diğer bankaların verdikleri promosyon tutarlarını araştırsınlar ve kendi bankaları aynı meblağı ödemeyi kabul etmedikleri taktirde maaşlarını en yüksek promosyon veren bankaya taşıyabilecekler.

‘REKABET KURUMU’NA ŞİKAYET EDEBİLİRLER’

Lakin başka bir banka emekli hesabını kendine taşımayı karşıdaki bankaya borcu var diye kabul etmezse bu durumu da Rekabet Kurumu’na şikayet edilebiliyor. Çünkü hukuka aykırı olan blokaj işlemi nedeniyle diğer banka emeklinin maaş hesabını kendisine almayı reddediyorsa burada hukuka aykırı şekilde eylem birliği söz konusu. Yani bankalar takındıkları hukuksuz tavrı birbirlerini destekleyerek sürdürülüyor. Ayrıca emekli maaşına blokaj konulamayacağına dair Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun kararı mevcut.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön