06 / 05 / 2024

Emekli ve memur maaşına 2 bin 893 lira zamla net 9 bin 322 lirayı bulan artış açıklandı

Emekli ve memur maaşına 2 bin 893 lira zamla net 9 bin 322 lirayı bulan artış açıklandı

Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaşlarına zamla ilgili gelişmeler hükümet tarafından peş peşe açıklanmaya devam ediyor. Açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte maaşlardaki artış oranları yeniden hesaplandı! İşte detaylar...



Memur ve emeklilere açıklanan enflasyon rakamlarından sonra en az yüzde 40 yapılması gündeme geldi. 

TÜİK'e göre 5 aylık enflasyon da yüzde 35.64 oldu. Bu hesaba göre, Haziran ayında beklenmedik bir durum meydana gelmediği müddetçe Temmuz ayında memur maaşı ile emekli aylıklarına yapılacak enflasyon farkı dahil zam, yüzde 39 ile yüzde 40 aralığında olacağı hesaplandı.

En düşük memur maaşı 6 bin 429 lira. Şimdiki enflasyon oranları maaşlara yansıtılırsa yüzde 40, Haziran'daki enflasyon dahil edilirse bu oranın yüzde 45'leri bulabileceği hatta geçeileceği öngörülüyor. 

Çünkü Haziran'da enflasyonun Mayıs'a göre daha yüksek geleceği tahmin ediliyor. 

Haziran itibarıyla elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 30 zam geldi. Ayrıca haziran başında zamlanan benzin ve motorine ay içinde yeni zamlar da gelebilir. Zincirleme zamlara neden olacak bu artışlar nedeniyle haziran enflasyonu düşük çıkmayacağı için 6 aylık zammın yüzde 45'i aşması bekleniyor.

6 bin 429 lira maaş eğer yüzde 45'den zam hesaplanırsa 2 bin 893 liralık bir artışın maaşlara yansıması söz konusu. Bu da toplamda 9 bin 322 lira ediyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön