25 / 07 / 2024

Emekli ve memur maaşlarına zam netleşiyor! Tablo sil baştan değişti

Emekli ve memur maaşlarına zam netleşiyor! Tablo sil baştan değişti

Emekli zammı ve memur zammı için Temmuz 2023 rakamları ortaya çıkıyor. Bu kapsamda Merkez Bankası kritik bir veri paylaştı. 6 aylık enflasyon tahmini netleşirken hem emekli hem çalışan tüm meslek gruplarında yeni memur maaşları için hesaplama yapıldı. İşte tüm detaylar...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


MERKEZ BANKASI YENİ ENFLASYON BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLANDI
6 aylık zam oranına ilişkin geçtiğimiz günlerde kritik öneme dahip bir veri açıklandı. Merkez Bankası Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Buna göre Nisan ayı enflasyon beklentisi yüzde 2,89 olurken, 2023 yılı tamamı için bu rakam yüzde 37,77 oldu. Merkez Bankası'nın bu tahminine göre 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 21,43 oldu. Eğer bu rakam gerçekleşirse TÜFE endeksi 1370,32 seviyesine yükselecek ve refah payı hariç emekli ve memur zammı için doğrudan belirleyici olacak.

TEMMUZ AYINDA EK ZAM MASADA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Temmuz döneminde yapılacak maaş artışları için çalışmaları yürütüyor. Emekli ve memurlar için refah payı artışı masada yer alırken, memurların Temmuz 2023 döneminde yüzde 6 düzeyinde düşük kalan toplu sözleşme zammının da iyileştirilmesi burada önemli bir formül olarak dikkat çekiyor. Memurların yüzde 6 düzeyindeki toplu sözleşme zammının yüzde 10'a tamamlanması bir diğer seçenek olarak dikkat çekiyor.

EK ZAMDA İKİ SEÇENEK
Temmuz ayında TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası 6 aylık enflasyon netleşecek. Ekonomistlerin tahmini burada yüzde 21 düzeyinde oluştu. Eğer beklenen rakamlar gerçekleşirse bu zammın Ocak ayındaki refah payı düzenlemesine benzer bir şekilde yüzde 25 veya yüzde 30'a tamamlanması masada olacak. Burada oluşacak rakamlar belirleyici olacak.

Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon rakamları hesabı belli oldu. Buna göre ek zam formülleri dahil yeni emekli ve memur maaşları tablosu şöyle oldu:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön