02 / 05 / 2024

Emekli ve memur maaşlarına zam netleşiyor! Tablo sil baştan değişti

Emekli ve memur maaşlarına zam netleşiyor! Tablo sil baştan değişti

Emekli zammı ve memur zammı için Temmuz 2023 rakamları ortaya çıkıyor. Bu kapsamda Merkez Bankası kritik bir veri paylaştı. 6 aylık enflasyon tahmini netleşirken hem emekli hem çalışan tüm meslek gruplarında yeni memur maaşları için hesaplama yapıldı. İşte tüm detaylar...



EYT sonrası emeklilik hayatına ilişkin adımlar peş peşe geliyor. En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükseltilmesinin ardından 4 adımlı yeni bir emeklilik reformu geliyor. Bu kapsamda ev hanımlarına prim desteği ile erkem emekliliğin yolu açılıyor.

Anne olma ve çocuk sayısına göre emeklilik yaşı geri çekiliyor. Bağ-Kur ve SGK arasındaki 1800 günlük prim günü küçük esnaflar için eşitleniyor. EYT kapsamına girmeyen ve 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için kademeli emeklilik hakkı tanınıyor.

MAAŞ ZAMMI VE SOSYAL REFAH DÜZENLEMESİ
Sabah’ın haberine göre, tüm bu gelişmeler ile milyonlar heyecanlanırken, 6 aylık enflasyon oranına göre şekil alacak emekli ve memur Temmuz zammı için belirleyici olacak veriler gelmeye devam ediyor. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde emekli ve memur maaşları için sosyal refah düzenlemesi üzerinde de çalışmalar sürüyor.

3 AYLIK ZAM ORANI EMEKLİ VE MEMUR İÇİN BELLİ OLDU
Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Mart ayı enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre enflasyon oranı Mart ayında aylık bazda yüzde 2,29, yıllık bazda ise yüzde 50,51 olarak kayıtlara geçti. Ocak ayında enflasyon yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15 ve Mart ayında ise yüzde 2,29 olarak kayıtlara geçti. Son açıklanan bu rakamla beraber 3 aylık emekli ve memur zammı da kesinleşti. Hesaplara göre 3 aylık SGK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 12,52, memur ve memur emeklisi zam oranı da yüzde 10,52 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön