17 / 05 / 2024

Emekli ve memur Temmuz zammında yeni ayrıntı! 19 bin 602 TL gündeme bomba gibi düştü! İşte ayrıntılar...

Emekli ve memur Temmuz zammında yeni ayrıntı! 19 bin 602 TL gündeme bomba gibi düştü! İşte ayrıntılar...

Milyonlarca Emekli ve memur, dört gözle geri sayım başlayan Temmuz zammının açıklanmasını bekliyor. Sendikalar, toplu sözleşmede güncellemeyle en düşük maaşın yoksulluk sınırına yükseltilmesini talep ediyor.



Memurların tayin atama gibi nedenlerle kent değiştireceği bu aylarda okulların da açılmasıyla konut krizinin artabileceğini dile getiren Kamu Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Biz yoksulluk sınırının (19 bin 602 TL) temel alınmasını istiyoruz, yüzdelik zamlar yeterli değil. Asgari ücret için de bu geçerli. Bu nedenle de aralık ayı beklenmeden şimdiden bir toplusözleşme sürecine girilmeli ve varolan toplu sözleşme yenilenmeli” açıklamasında bulundu. 

Emekli ve memur Temmuz zammında yeni ayrıntı! 19 bin 602 TL gündeme bomba gibi düştü! İşte ayrıntılar...

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz da emekli ikramiyelerine ilişkin konuşarak, "2008’den bu yana bin lira olarak verilen ve geçen yıl  bin 100 liraya çıkan emekli ikramiyesi için bu yıl büyük beklentisi var emeklinin. Bu ikramiye ilk verildiğinde asgari ücretin yüzde 62’sine tekabül ediyordu" açıklamasında bulundu ve bugün yüzde 26'sına denk olduğunu, ikramiyelerin mutlaka asgari ücret seviyesine gelmesi taleplerini Bakanlığa ilettiklerini vurguladı. 

Bakan Nebati: 65 bin kişiyi tespit ettik, canlarına okuyacağız!

Benzin, motorin ve LPG'de Brent petrol şoku! Yeni zam sinyali! Opet, PO, Total, Shell ve BP 6 Haziran 2022 fiyat listesi

6 Haziran 2022 son dakika altın fiyatları! Elinde gram altın, çeyrek altını olanlar dikkat! İşte güncel altın fiyatları

A101'de kırmızı et, tavuk eti ve ayçiçek yağında dev indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 6 Haziran 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön