29 / 04 / 2024

Emekli ve memurlar aman dikkat! Maaşlarda 2 bin TL'lik kesinti olacak mı?

Emekli ve memurlar aman dikkat! Maaşlarda 2 bin TL'lik kesinti olacak mı?

Milyonlarca memur ve emekli 2024 yılının Ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranını çalışmaların nasıl olacağını araştırırken maaşlardaki refah payının kalkacağı iddia edildi. Eğer söz konusu refah payı kalkarsa maaşlardan ortalama 2 bin TL kesinti olacak.



Rekor enflasyonla alım gücü günden güne eriyen vatandaşlar 2024 yılının  Ocak ayında maaşlarına gelecek olan yeni zammı merak ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşları refaha ortak edeceklerini söyledi.

Fakat emekli ve memur maaşları ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı ve maaşlardaki refah payının kalkacağı öne sürüldü. Söz konusu bu konu gündeme geldikten sonra pek çok kişi de arama motorlarında "Emekli maaşlarında kesinti olacak mı? Memur maaşlarından kesinti olacak mı? Maaşlardan refah payı kaldırılacak mı gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı.

Peki emekli ve memur maaşlarında 2 bin TL kesinti olacak mı? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Emekli ve memurlar aman dikkat! Maaşlarda 2 bin TL lik kesinti olacak mı?

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA EKLENEN REFAH PAYI KALKACAK MI? 

Aydınlık'ta yer alan habere göre hükümetin emekli ve memur maaşları zam oranı ile ilgili yeni adımlar attığı öne sürülerek yapılacak olan sistem değişikliği ile Ocak ayında maaşlara yansıtılacak olan zam oranından yaklaşık 2 bin Türk Lirası kesintiye gidileceği kaydedildi. Yani Emekli ve memur maaşlarındaki refah payının kalkacağı öne sürüldü.


"EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilerine göre söz konusu iddialar sonrası Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, “Hala emekli ve memur maaşlarıyla ilgili olarak ismim üzerinden denilmeyen bazı şeyler haber yapılıyor. Lütfen tık alacağız, like alacağız diye haber yapmayın." diyerek Bakan Mehmet Şimşek'in emekli ve memur zamları ile ilgili yaptığı açıklamayı paylaştı.

Bakan Mehmet Şimşek açıklamasında "Bütçeyi ve enflasyonu bozmadan en iyisini yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslime hazır!

TOKİ Rize projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye 143 konutluk yeni proje müjdesi!

4,5'lik depremden sonra uzmanlardan kan donduran uyarı geldi: Büyük felekate hazır olun!


Geri Dön