14 / 05 / 2024

Emekliler Halkbank, Ziraat ve Vakıf'tan promosyon iyileştirmesi beklerken bomba bir yerden haber geldi

Emekliler Halkbank, Ziraat ve Vakıf'tan promosyon iyileştirmesi beklerken bomba bir yerden haber geldi

Emekli vatandaşlar kamu bankalarından promosyon konusunda iyileştirme beklerken bomba bir yerden iyileştirme geldi. Gelin birlikte göz atalım..



EMEKLİLER HABER BEKLİYOR

Emekli vatandaşlar, Halkbank, Ziraat ve Vakıfbank'tan promosyon konusunda iyileştirme bekliyordu. Ancak promosyonda iyileştirme bambaşka bir yerden geldi. 

Promosyon ödemelerinde son dakika gelişmesi yaşandı. ÇAYKUR personelinin banka maaş promosyonunda iyileştirme yapıldığı belirtildi. Kadrolu işçi ve memurlara 30 bin TL, mevsimlik işçilere ise 15 bin TL tutarında ödeme yapılmasını karara bağlandığı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama sendikada tarafından yazılı olarak yapıldı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon nedeniyle anlaşmanın güncellenmesinin kaçınılmaz bir hal aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Öz Gıda-İş Sendikası olarak bunun bilincinde ve üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Yapı Kredi Bankası ile yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdik. Üyelerimizden aldığımız güçle gerçekleştirdiğimiz bu yoğun ve yorucu çalışmaların neticesinde konuyu çözüme kavuşturduk. Yapılan anlaşmayla, 39 ay için kadrolu işçiler ve memurlar toplam 30 bin, mevsimlik işçiler toplam 15 bin lira promosyon ödemesi alacaktır. Bu ödemeler peşin olarak hesaplara aktarılacaktır. Ödemeler en kısa sürede yapılacak olup, kesin ödeme tarihiyle ilgili açıklama yapılacaktır”

Açıklamada, sürecin her aşamasında işçilerin yanında yer aldığı vurgulanan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve yönetimine teşekkür edildi.


Geri Dön