16 / 05 / 2024

'Emeklilere asgari ücret kadar bayram ikramiyesi' kanun teklifi resmen Meclis'te! Bayram öncesi son dakika bombası! 

'Emeklilere asgari ücret kadar bayram ikramiyesi' kanun teklifi resmen Meclis'te! Bayram öncesi son dakika bombası! 

Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını araştırırken, Kurban Bayramı’nda emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için Meclis'e kanun teklifi verildi. İşte ayrıntılar...



Ömer Fethi Gürer, bayram ikramiyelerinin yükseltilmesine ilişin TBMM Başkanlığı’na da kanun teklifini sunduğunu aktardı ve "Görüşülüp kanunlaşırsa en düşük bayram ikramiyesi, emekliler için asgari ücret düzeyinde olacak. Çünkü emekli, artık geçinemez durumda açıklamasında bulundu. 

Gelecek Kurban Bayramı’nda mevcut emeklinin bayram ikramiyesiyle bir koyun bile alamayacağını dile getiren Gürer, "O zaman, verilen bayram ikramiyesinin emeklinin sorununu çözmek yerine, torununa vereceği bir bayram harçlığı noktasına gerilediğini görmek lazım. Bunun için de emeklilerin mutlak surette bayram ikramiyeleri asgari ücrete endekslenmeli ve artık Kurban ve Ramazan Bayramı’nda, belirlenen asgari ücret seviyesinde emeklimize bayram ikramiyesi verilmelidir" diyerek açıklamasını tamamladı. 

 Emeklilere asgari ücret kadar bayram ikramiyesi kanun teklifi resmen Meclis te! Bayram öncesi son dakika bombası! 

Geçtiğimiz günlerde de CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba'nın, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin yükseltilmesi için Meclis'e kanun teklifi verdiği belirtilmişti. Veli Ağbaba, bayram ikramiyelerine ilişkin Meclis'e sunduğu teklif ile ilgili "Genel Başkanımızın seçim öncesi vaadi olan emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve bir önceki bayramda eksik verilen ikramiyenin de verilmesi ile bu bayramda emekli ikramiyelerinin 15 bin Türk Lirası şeklinde ödenmesi için kanun teklifimizi Meclis'e sunduk" açıklamasını yapmıştı. 

Merkez Bankası: Cari açık nisanda 5,4 milyar dolar!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

Gram altında beklenen seviye sonunda göründü! Bu rakamı gören yatırımcılar bayram edecek! 
  


Geri Dön